ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Град Ужице наменио 45 милиона за енергетску ефикасност

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Град Ужице расписао је јавни позив за привредне субјекте и конкурс за физичка лица за доделу подстицаја за мере смањења аерозагађења у том граду.

Циљ јавног позива је смањење аерозагађења из индивидуалних извора, саопштила је градска управа. Укупна вредност тих субвенција намењених привредницима и физичким лицима је 45.000.000 динара, а највећи износ појединачне субвенције до 200.000 динара.

Како је истакла Нада Јовичић, члан Градског већа привредни субјекти који се баве набавком и уградњом ложних уређаја могу да се пријаве до 3. маја, док је конкурс за физичка лица отворен до 19. маја.

Највећи износ средстава, 30 милиона динара намењен је за набавку и уградњу котлова на гас, где је максимално учешће града и државе до 100.000 динара са ПДВ-ом по једној пријави, односно до 50 одсто укупне вредности радова по пријави, са порезом на додату вредност (ПДВ).

О пријавама за субвенције више информација може да се нађе на СЛЕДЕЋЕМ ЛИНКУ.

За набавку и уградњу топлотних пумпи намењено је пет милиона динара а максимално учешће Града и Републике је до 200.000 динара са ПДВ-ом по пријави, односно до 50 одсто укупне вредности радова по пријави. са ПДВ-ом.

Како се додаје, 10 милиона динара намењено је за набавку и уградњу котлова или етажних пећи, пећи и шпорета, до 100.000 динара са ПДВ-ом по једној субвенцији ( или до 50 одсто укупне вредности радова по пријави са ПДВ-ом) за котлове и пећи на пелет у систему грејања.

За пећи и шпорете на пелет предвиђен је максималан износ од 70.000 са ПДВ-ом по једној субвенцији.

Први пут ове године дозвољава учешће на конкурсу физичким лицима, односно објектима који су у поступку легализације.

Услов за то је да су предата сва потребна документа до издавања решења о легалности односно о озакоњењу објекта, извештај о затеченом стању и елаборат геодетских радова за све мере, осим оне која се односи на набавку котлова на гас.

Први пут за субвенције могу да конкуришу сва физичка лица са територије града, било да је реч о градским или сеоским месним заједницама.

Власници станова у стамбеним зградама који немају услове за прикључење на градски топловод такође могу да рачунају на субвенције уколико испуне неопходне услове.

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА