OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice Najčlan NALED-a za 2019. godinu

Na osnovu nominacija Izvršne kancelarije, a po odluci glasova članova, NALED svake godine odaje priznanje pojedincima i organizacijama koji su dali izuzetan doprinos razvoju članstva, jačanju ugleda i promociji vrednosti ove organizacije.

Izvršna kancelarija je i ove godine uz podršku Upravnog odbora nominovala po jednog kandidata iz privatnog, javnog i civilnog sektora za koje smatra da su svojim nesebičnim zalaganjem dali doprinos razvoju organizacije i članstva, jačanju ugleda i promociji zajedničkih vrednosti. U okviru tradicionalnog Septembarskog susreta na kome su proglašeni Najčlanovi NALED-a za 2019. godinu, gradonačelnik Užica Tihomir Petković bio je u najužem krugu kandidata za nagradu kada je u pitanju doprinos pojedinca. Pored gradonačelnika Petkovića kandidati za nagradu bili su Dejan Đokić direktor Asseco SEE i Milivoje Jovanović potpredsednik upravnog odbora ENECA.

Na Susretu kome je prisustvovalo više od 800 uglednih zvanica, državnih i lokalnih lidera, privrednika, predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora, bili su i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre, ambasador SAD NJ.E. Kajl Randolf Skot i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Izvršna kancelarija NALED-a je nominaciju gradonačelnika Užica predstavila sledećim rečima:

„Kao jedan od rodonačelnika koncepta lokalnog razvoja začetog u okviru USAID MEGA programa, Tihomir je još 2008. prepoznao viziju naše organizacije i kao jedan od prvih članova pružio podršku jedinstvenom konceptu dijaloga javnog i privatnog sektora okupljenih u NALED-u. Saradnja se intenzivirala po ponovnom preuzimanju funkcije gradonačelnika 2014. i ulaskom u rukovodeća i radna tela organizacije u kojima aktivno zastupa interese lokalne samouprave sa akcentom na suzbijanje sive zone u prevozu putnika na lokalu. Grad koji vodi zastupljen je u tri naša saveza – za eUpravu, poljoprivredu i urbanizam. Učestvuje u regionalnom BFC SEE programu kako bi jakoj domaćoj privredi obezbedio stabilno poslovno okruženje što potvrđuju i statistike koje kažu da se u Užicu građevinske dozvole izdaju u proseku za šest dana. Jedan je od pet gradova inicijatora nacionalne kampanje “Umetnost Srbije”. U javnim nastupima odmereno, ali spremno ističe konkretne prednosti saradnje grada i NALED-a kao primer partnerstva u najboljem interesu građana i privrede.“

Na istom događaju, održanom na Belom dvoru u Beogradu, Gradu Užicu je dodeljena nagrada Grad Najčlan NALED-a za 2019. godinu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 31. maj

Oglasna Tabla