ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Grad Užice na „Danima porodice“ u Perlezu


Pomoćnica gradonačelnice za demografiju i populacionu politiku Mirjana Radivojčević, prisustvovala je otvaranju manifestacije “Dani porodice”, koja se po prvi put održava u Perlezu kod Zrenjanina.

Po rečima ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića, koji je otvorio manifestaciju, ogroman je značaj osnivanja i proširenja porodice. On je poručio svima da je za porodicu najpotrebnija ljubav i želja da nekom podarite život. Kako je naveo, od presudnog značaja je i da roditelji dele svoja pozitivna iskustva.

Podršku “Danima porodice” u ime organizacije “Zajedno za mlade” dala je i profesor dr Danica Grujičić, poručivši da žena ima pravo izbora kada je reč o rađanju, ali da ona svim mladima uvek govori da biraju i karijeru i porodicu, jer porodica daje kompletnu ličnost.

Dvadesetak lokalnih samouprava, među kojima su bili i predstavnici grada Užica, na štandovima pored šetališta, predstavili su mere pronatalitetne politike koju sprovode u svojim gradovima i opštinama.

Manifestaciju, koja ima za cilj da promoviše porodicu i porodične vrednosti, organizuju Udruženje građana „Porodična Srbija“, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju i Grad Zrenjanin. Kako je rečeno “Dani porodice”, trebalo bi da postanu tradicionalni.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић