8.9 C
Uzice
децембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice je dobilo 8.500.000 za adaptaciju stare škole „Alekasa Dejović „ u Sevojnu“

Grad Užice od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave je dobila 8.5 miliona dinara koji će biti namenjeni za adaptaciju stare škole „Alekasa Dejović „ u Sevojnu“. Tender će biti raspisan u narednom periodu i očekuje se da se rekonstrukcija ovog objekta zavrći do kraaja godine.Ukupna vrednost radova je oko 15.500.000 din. Tender se očekuje u narednom periodu.

Budući objekat će u dgovoru sa školom i opštinom Sevojno imati : muzejske postavke, galerijski i izložbeni prostor, radionice, književne i muzičke i druge kulturne sadržaje.

Funkcionalnu organizaciju prizemlja čine multifunkcijski prostor, izložbeni prostor kao i deo kancelarijskog prostora.Prostor u hodniku takođe ima višestruku primenu – izložbeni, galerijski prostor.

Izvršiće se kompletno sledeći radovi :

– Intervencijama u postojećim prostorijama, rušenjem pojedinih konstruktivnih elemenata objekta i ugradnjom nove opreme, formira se prostor koji je u funkcionalnom smislu prilagođen planiranoj nameni.– Rekonstrukcijom se prediđa sanacija podnih površina izradom izravnavajućeg sloja u podu i izradom novog izravnavajućeg sloja, postavljanjem keramičkih pločica u svim sanitarnim prostorijama kao i granitne keramike u hodnicima a kako bi se zadržala autentičnost objekta, u izložbenom i multifunkcijskom prostoru biće postavljen brodski pod.

– Predviđeno je uklanjanje postojeće plafonske konstrukcije zbog dotrajalosti ugrađenih elemenata i loših tehničkih karakteristika. Na postojeće krovne rešetke, fiksira se roštilj – potkonstrukcija na koju se kače vatrootporne gipskartonske ploče, koje nakon gletovanja i bojenja akrilnom bojom formiraju plafonsku konstrukciju.

– Projektom je predviđeno uklanjanje svih prozora, unutrašnjih i spoljnih vrata- dato u šemi stolarije. Predviđena je drvena stolarija po ugledu na postojeću, zastakljena termoizolacionim niskoemisionim staklom.

– Projektom je predviđena bojena fasada.

– Predviđene su nove elektro , mašinske i hidrotehničke instalacije.

Projekt je dobio uslove uslove Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo koje dozvoljene sanaciju postojećeg objekta.

Projekat je izradio Javno preduzeće za saobraćaj, urbanizam, upravljanje putevima i razvoj „Užice razvoj“ – Užice

Izvor:uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve spremno za zimsku turističku sezonu na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Grand Hotel Tornik“ Zlatibor – dobitnik nagrade „Turistički cvet“

Oglasna Tabla

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Oglasna Tabla

AUTO-PUTEM od Požege do granice sa BIH – Evo kuda će prolaziti nova saobraćajnica (MAPA)

Oglasna Tabla

Tribina o lečenju uznapredovalog raka dojke sutra u Užicu

Oglasna Tabla

Domaći film „AJVAR“ – Specijalna projekcija i gostovanje ekipe filma

Oglasna Tabla

„Nevidljivi ljudi“, predstava u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Oblačno, mestimično sa kišom i malo toplije

Oglasna Tabla

Udruženje za zaštitu ustavnosti traži ograničavanje rijalitija, rok 16. decembar

Oglasna Tabla