ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Град Ужице и званично Престоница културе Србије 2024. године (ВИДЕО)

Воз културе стигао је у Ужице, а у њему и делегација града Чачка, предвођена градоначелником Милуном Тодоровићем. Овим чином и симболичном садњом стабла “Чачанске родне” озваничена је титула националне престонице културе, коју град Ужице носи у наредних годину дана. Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, Ера културе почиње, а са њом и читав низ нових инфраструктурних и програмских садржаја.

“Чачанска родна”, коју су симболично засадили градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, уједно је и слоган који је град Чачак носио током претходне године као први град са титулом националне престонице културе. Њихова искуства су, по речима градоначелице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, била драгоцена у претходном периоду.

“Пред нама је година али и само почетак многобројних културних дешавања, година у којој ћемо спровести низ врло важних инфраструктурних пројеката и све ово време било нам је важно искуство које смо поделили са градом Чачком и подршка од Министарства културе, а нарочито потпредседнице Владе Републике Србије и министарке културе Маје Гојковић”, истакла је градоначелница уз позив  суграђанима да вечерас на Тргу партизана присуствују манифестацији “Празник светлости”, чиме и званично почиње Ера културе.

Уз честитке Ужичанима градоначелник Чачка Милун Тодоровић, изразио је задовољство овим пројектом Минстарства културе који, према његовим речима, јесте прави пример децентрализације.

“Град Чачак као прва национална престоница културе уназад годину дана учинио је све да уз много програма и садржаја, око шест хиљада учесника у свим програмима, а било их је око 230 конципираних и сјајно спроведених, подигне ову манифестацију на висок ниво. Ту су наравно и инфраструктурни пројекти које смо реализовали, све са жељом да не станемо на овоме већ да радимо и у будућности на стварању, пре свега услова за оснаживање културних садржаја, нових потенцијала који ће граду Чачку донети нову туристичку понуду, туристе и додатне приходе”.

Глумци ужичког Народног позоришта Биљана Здравковић и Вахидин Прелић приказали су одломак из “Дошљака”, а присутнима се здравицом обратио ученик Ужичке гимназије Душан Милановић.

 Након свечаности примопредаје титуле националне престонице културе, гости су прошетали “Стазом светлости” до Хидроцентрале под градом, где су имали прилику да се упознају са историјом тог здања везаног за Николу Теслу.

 


Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица

„На кафи са предузетницама“- Караван женског предузетништва ПКС у Ужицу

За санацију депоније Дубоко издвојено 30 милиона евра, радови почињу у септембру

Све је спремно за 10. јубиларну Гулашијаду – у суботу сви за Пријевор

У уторак четврти протест Иницијативе „Да (НЕ) дишемо Дубоко“!

При крају грађевински радови на објекту новог вртића, истовремено реконструкција „Невена“

Саопштење коалиције Србија центар – Демократска странка

Представљање холандскe технологије компаније „BluCon“ (видео)

Дневница берачима малине и до 6000 динара