ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Grad Užice i ove godine u akciji „Sat za našu planetu“ (VIDEO)

Zbog epidemiološke situacije, i ove godine „Sat za našu planetu„ obeležava se digitalnom kampanjom. Na taj način organizatori akcije glasno podsećaju da još imamo šansu da ublažimo klimatske promene i sačuvamo prirodu, a time i nas same, od svakodnevnog izumiranja.

Milioni ljudi širom sveta svakog marta isključuju svetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode i potrebi da zajedno smanjimo čovekov uticaj na planetu Zemlju, te se suočimo sa klimatskim promenama. Zemlje našeg regiona u toj su akciji od 2009, a godišnje se uključi više od 150 gradova, brojne kompanije i pojedinci.

U subotu 27. marta 2021. godine u trajanju od jednog sata, od 20 i 30 do 21 i 30 časova akciji će se pridružiti i Grad Užice gašenjem dekorativne rasvete na zgradi gradske uprave i na Starom gradu. U akciju se, kao i prethodnih godina, mogu uključiti i sami građani gašenjem svetla u svojim domovima, ali i učešćem na velikom zoom događaju (link ka događaju OVDE).

Globalna akcija “Sat za našu planetu 2021-Pokreni se za Planetu“, koju organizuje Svetska organizacija za prirodu (WWF) ove godine održava se uz podršku Vlade Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima“.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Тежак ланчани судар код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

У свим школама у Србији од 7. до 10. маја обележава се Недеља сећања и заједништва (објављени и приручници и материјали)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено осам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Киша смањила концентрацију полена у ваздуху

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник се доказао као домаћин трке Националне серије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хладан ваздух стиже крајем дана у Србију, могу се очекивати пљускови

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА