11.2 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice donira Policijskoj upravi u Užicu savremeni uređaj za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu

Na sednici Saveta za saobraćaj održanoj danas u Gradskoj kući, razmatran je predlog za kupovinu savremenog uređaja za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu.

„Analizirajući statistiku iz prethodnih nekoliko meseci, povećan je broj vozača koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Nabavkom ovog uređaja nećemo sprečiti omladinu da uzimaju drogu već ćemo ih sprečiti da pod dejstvom psihoaktivnih supstanci sedaju za volan automobila i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju. Svedoci smo, da je droga sve dostupnija na ulici a upravljanje motornim vozilom pod dejstvom narkotika je umnogome pogubnije od vožnje u alkoholisanom stanju“, rekao je Miloš Penezić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Užicu i dodao da ovaj uređaj, čija je cena oko 800 hiljada dinara, ima mogućnost testiranja na šest grupa droge među kojima su i kokain, heroin, kanabis….

Osim što otkriva prisustvo kokaina, herona, metadona, čak šest vrsta kanabisa i THC-a, uspešno registruje i benzodijazepane. Poznato je to da su kod narkomana suva usta, pa uzimanje uzorka pljuvačke može da potraje, ali kada se ampula ubaci u aparat, ne prođe više od pet minuta do dobijanja rezultata.

Po okončanju analize, ako je rezultata pozitivan, odštampani rezultati biće prosleđeni sudiji za prekršaje a „dopingovanim“ vozačima preti novčana kazna od 5.000 do 30.000 dinara, uz osam kaznenih poena i šestomesečnu zabranu sedanja za volan.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je rekao da je gradsko rukovodstvo odlučilo da nabavi Uređaj za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu i donira ga Policijskoj upravi u Užicu, Odeljenju saobraćajne policije u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u našem gradu.

Na ovoj sednici je razmatrana i problematika vezana za međumesni saobraćaj i „divlje“ prevoznike koji svojim nelegalnim radom oštećuju budžet Grada za milionske iznose na nivou godine.

Sednici su prisustvovali i članovi Gradskog veća Budimir Vujović i Vladimir Sinđelić, zatim predstavnik JP „Užice razvoj“ Dragutin Drulović, saobraćajni inspektor – Jelena Đokić, Ivan Marić, direktor Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ i Slobodan Ristović, rukovodilac Odeljenja komunalne inspekcije.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla