ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Град Ужице домаћин Регионалне конференције у оквиру РЕЛОФ-а

“Како успоставити систем финансијског управљања и контроле код индиректних буџетских корисника на локалу”, тема је Регионалне конференције, која је у Ужицу окупила представнике локалних самоуправа из Златиборског, Моравичког и Рашког округа и индиректне кориснике буџетских средстава. Конференција је организована у оквиру пројекта “РЕЛОФ2”, у сарадњи са Централном јединицом за хармонизацију Министарства финансија.

“За Град Ужице је велико задовољство што је домаћин једне од четири регионалне конференције у Србији која се бави питањима увођења система финансијског управљања и контроле код корисника буџетских средстава, односно код свих корисника у јавном сектору”, истакао је члан Градског већа за буџет и финансије Миодраг Петковић.

Према његовим речима, Ужице је захваљујући учешћу у пројекту Реформа локалних финансија, међу најбоље котираним локалним самоуправама по питању увођења система финансијског управљања, интерне ревизије и интерне финансијске контроле.

“Код дела индиректних буџетских корисника смо увели систем финансијског управљања и контроле, а у наредном периоду се очекује да тај систем заокружимо и код осталих буџетских корисника. Посебно смо поносни што је “Техничка школа Ужице” део пилот пројекта Релоф 2 у Србији, чиме дајемо могућност и  школама да уведу у потпуности систем финансијског управљања и контроле. Када успешно завршимо тај пилот пројекат овај модел ће се применити и на све остале школе у Србији”.

Ивана Теодоровић координаторка РЕЛОФ-а истакла је да је циљ четири регионалне конференције презентација приручника и алата који ће омогућити индиректним корисницима буџетских средстава на локалу да  успоставе систем финансијског управљања и контроле.

“Свесни смо да су они врло често лимитираних капацитета и да им је у претходном периоду било тешко да успоставе овај систем, иако им је то законска обавеза од 2012. године. На овој конференцији учествују представници градова и општина из Златиборског, Моравичког и Рашког округа, који ће на примеру Техничке школе Ужице, а уз помоћ приручника и алата моћи да систем финансијског управљања и контроле примене и у својим локалним самоуправама. Систем мора да се успостави у смислу увођења институционализације због тога што постоји, а затим и да се свакодневно примењује у раду свих запослених”.

Систем финансијског управљања и контроле представља скуп процеса, процедура и активности, које омогућавају да се циљеви сваке јединице у јавном сектору адекватно остваре на економичан, ефикасан и ефективан начин са потпуном заштитом јавног интереса и смањењем свих ризика на најмању могућу меру. Систем чине градска администрација, јавна предузећа али и индиректни буџетски корисници, установе културе, предшколска установа и туристичке организације.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Веома успешно реализован пројекат „Поштуј младост, поштуј живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стравична несрећа код Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак, 11. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА