OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Grad raspisao konkurs “Moje selo, ulica, zgrada selektuje otpad“

Grad Užice je na osnovu Programa za zaštitu životne sredine za 2019. godinu, raspisao javni konkurs za finansiranje projekata koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine na temu Moje selo, ulica, zgrada selektuje otpad“. 

„Cilj konkursa je unapređenje i zaštita životne sredine smanjenjem količine otpada koji se odlaže na deponiju čime se produžava vek trajanja deponije, podstiče cirkularna ekonomija, selekcija i reciklaža već upotrebljenog otpada. Putem ovog javnog konkursa želimo od građana da dobijemo inovativna rešenja i predloge za unapređenje primarne selekcije i reciklaže otpada“ istakla je Nada Jovičić, član Gradskog veća zadužena za oblast zaštite životne sredine.

Član Gradskog veća zadužena za oblast zaštite životne sredine

Pravo da konkurišu imaju udruženja i organizacije civilnog društva sa teritorije grada Užica. Konkurs je raspisan 01. oktobra, a rok za podnošenje konkursne dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva. Projekat je potrebno realizovati do 25.11.2019. godine.

„Komisija će od 15. do 20. oktobra doneti odluku o izboru projekata i oni projekti koji budu izabrani na konkursu predstavljaće samo uvodni deo vezan za primarnu selekciju koja nas očekuju u 2020. godini“, rekla je Jovičićeva.

U budžetu Grada Užica planirana su sredstva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u ukupnom iznosu od 300.000 dinara (maksimalni iznos po projektu nije ograničen, ali ne sme biti veći od 300.000 dinara).

Prijave se podnose preko pisarnice Grada Užica u kancelariji broj 12 ili poštom na adresu Grad Užice, Dimitrija Tucovića 52. Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u kancelariji Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Petra Ćelovića bb – Šarena sala, na telefon 592-421 ili e-mail: ekologija@uzice.rs.

Više informacija u vezi javnog poziva možete pogledati OVDE.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА