OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Град пружа пуну подршку у организацији 29. Фестивала гуслара Србије

Ужице ће бити домаћин 29. Фестивала гуслара Србије, који се одржава 27. и 28. маја у Народном позоришту. Тим поводом градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима разговарала је са председником Савеза гуслара Србије Жељком Чуровићем и представницима ужичког удуржења гуслара “Право у жицу” Иваном Ивановић и Данилом Томићем.

Била је ово прилика да гости градоначелницу упознају са радом Савеза гуслара Србије и 34 удружења, међу којима је и ужичко. Жељко Чуровић председник СГС говорио је о значају очувања овог инструмента, који је по његовим речима био неправедно заборављен готово две деценије.

“Драго ми је да се гусле поново чују и да се наставља традиција, а посебно је задовољство када то чине веома млади људи попут Иване и Данила. Посебно је задовољство и част када о томе можете да говорите са градоначелницом, на чијој пажњи и подршци се неизмерно захваљујем. Сигурни смо да ће Град Ужице бити одличан домаћин нашег фестивала и да се потпуно заслужено фестивал одржава баш овде”.

Подсетивши да Град пружа подршку, најпре у раду готово свих удружења у Ужицу, а онда и у организацији многобројних традиционалних и нових манифестација, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је обећала да ће Фестивал гуслара Србије добити и финансијску и организациону помоћ. По њеним речима и овај састанак показује спремност представника Града да чују глас суграђана и дају допринос у унапређењу културних и забавних садржаја.

Ивана Ивановић и Данило Томић из Удружења “Право у жицу” истичу да је за републичку смотру гуслара до сада пријављено око 80 учесника из целе Србије и да ће их вероватно бити и више. Надају се да ће и сала Народног позоришта бити попуњена до последњег места, јер како кажу, ако је УНЕСКО препознао значај певања уз гусле које је заштитио, сигурно ће то знати да препознају и Ужичани.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla