ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Град пружа пуну подршку у организацији 29. Фестивала гуслара Србије

Ужице ће бити домаћин 29. Фестивала гуслара Србије, који се одржава 27. и 28. маја у Народном позоришту. Тим поводом градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима разговарала је са председником Савеза гуслара Србије Жељком Чуровићем и представницима ужичког удуржења гуслара “Право у жицу” Иваном Ивановић и Данилом Томићем.

Била је ово прилика да гости градоначелницу упознају са радом Савеза гуслара Србије и 34 удружења, међу којима је и ужичко. Жељко Чуровић председник СГС говорио је о значају очувања овог инструмента, који је по његовим речима био неправедно заборављен готово две деценије.

“Драго ми је да се гусле поново чују и да се наставља традиција, а посебно је задовољство када то чине веома млади људи попут Иване и Данила. Посебно је задовољство и част када о томе можете да говорите са градоначелницом, на чијој пажњи и подршци се неизмерно захваљујем. Сигурни смо да ће Град Ужице бити одличан домаћин нашег фестивала и да се потпуно заслужено фестивал одржава баш овде”.

Подсетивши да Град пружа подршку, најпре у раду готово свих удружења у Ужицу, а онда и у организацији многобројних традиционалних и нових манифестација, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је обећала да ће Фестивал гуслара Србије добити и финансијску и организациону помоћ. По њеним речима и овај састанак показује спремност представника Града да чују глас суграђана и дају допринос у унапређењу културних и забавних садржаја.

Ивана Ивановић и Данило Томић из Удружења “Право у жицу” истичу да је за републичку смотру гуслара до сада пријављено око 80 учесника из целе Србије и да ће их вероватно бити и више. Надају се да ће и сала Народног позоришта бити попуњена до последњег места, јер како кажу, ако је УНЕСКО препознао значај певања уз гусле које је заштитио, сигурно ће то знати да препознају и Ужичани.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА