31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GRAD „KVISKU“ VRAĆA DEPOZIT?

Epilog sumnjive licitacije u gradu na Đetinji iz 2015. godine. Krajem 2015, najavnom oglasu za prodaju parcele na kojoj se nalazila poznata kafana „Bagrem“, zemljište je prodato preduzeću „Oleks“. Za isti plac je konkurisao i Ljubinko Ilić, vlasnik najveće užičke trgovine pod nazivom „Kvisko“, ali je njegova izdašnija ponuda odbačena zbog navodno nepotpune dokumentacije. 

image

Grad je tada zadržao depozit gubitnika na licitaciji „težak“ 62.250 evra, a ovakav potez je – kao valjan – potvrđen i prvostepenom presudom Osnovnog suda. Usledio je, međutim, obrt: kragujevački Apelacioni sud je rešenje poništio, predmet će na ponovljeni postupak, pa je vraćanje novca Iliću sve izvesnije.

A, da užička ujdurma sa gradskim zemljištem bude veća, iako je na licitaciji izgubio pod sumnjivim okolnostima – o čemu je obavestio policiju, a zatim i podneo tužbu – Ilić je, na kraju, ipak uspeo da postane vlasnik parcele „Bagrema“. Naime, plac dodeljen drugoplasiranom „Oleksu“ za 311.500 evra, „Kvisko“ je od pomenute firme naknadno kupio za 360.000, koliko je i ponudio gradu na početnoj licitaciji. „Kvisko“ je „Oleksu“ isplatio i troškove građevinske dozvole i projektne dokumentacije…

Izvor: vecernjenovosti.rs / N. Janković
output_sm3ln4
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla