Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Готове анализе из Борче: Нема доказа да су се ђаци отровали храном у златиборском хотелу

Анализе које је урадио Завод за јавно здравље Ужице у хотелу „Браћа Секулић“ на Златибору нису дале потпору тврдњама да су се осмаци из Борче отровали храном у овом објекту.

Подсетимо, претпрошлог викенда осмаци ОШ „Јован Ристић“ из Борче су боравили на матурској екскурзији на Златибору, где су уочи поласка ручали у споменутом хотелу. Нешто касније, њих двадесетак се пожалило на здравствене тегобе, добило симптоме тровања, због чега је осморо ђака хоспитализовано у београдском Институту за мајку и дете.

– Деца су масовно почела да излазе из аутобуса, повраћала су, падала у несвест, крв им је ишла из носа. Било је јако драматично и хаотично – испричала је мајка једног борчанског осмака.

По налогу Санитарне инспекције, Завод за јавно здравље Ужице је у хотелу „Браћ Секулић“ је одмах узорковао намирнице и брисеве по процедури која се обавља у таквим ситуацијама.

– У испитиваним узорцима хране који су били доступни у објекту у коме с боравила деца у току екскурзије нису изоловани бактеријски агенси и ентеротоксини. У испитиваним брисевима нису изоловане патогене бактерије које и могле довести до поремећаја здравственог стања – пише у допису који је ЗЗЈЗ Ужице доставио „Блицу“.

Анализе су показале, наводи се у истом документу, да брис пања за сечење меса није био усаглашен са микробиолошким критеријумима јер је „повећан укупан број микроорганизама“, али који се не могу довести у везу са погоршањем здравственог стања.

У хотелу „Браћа Секулић“ је речено „Блицу“ да поседују потврде да се борчански осмаци нису отворали у њиховом објекту, али да ће званично о свему изаћи у јавност после консултација са адвокатима.

Фото: Илустрација

Извор: Блиц/Владимир Лојаница

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предложени буџет за 2023. годину 4,6 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Студент Михаило из Ужица направио спас за планинаре, на Тари никао СОС еко-бунгалов: Није велик, али је бесплатан и има све што је потребно за преживљавање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Могућ прекид грејања у делу Видовданске улице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови аутомобили садржаће информацију о енергетској ефикасности од 24. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге “Писма плавооком”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већем делу Србије данас киша, температуре од 4 до 14 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА