ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Готове анализе из Борче: Нема доказа да су се ђаци отровали храном у златиборском хотелу

Анализе које је урадио Завод за јавно здравље Ужице у хотелу „Браћа Секулић“ на Златибору нису дале потпору тврдњама да су се осмаци из Борче отровали храном у овом објекту.

Подсетимо, претпрошлог викенда осмаци ОШ „Јован Ристић“ из Борче су боравили на матурској екскурзији на Златибору, где су уочи поласка ручали у споменутом хотелу. Нешто касније, њих двадесетак се пожалило на здравствене тегобе, добило симптоме тровања, због чега је осморо ђака хоспитализовано у београдском Институту за мајку и дете.

– Деца су масовно почела да излазе из аутобуса, повраћала су, падала у несвест, крв им је ишла из носа. Било је јако драматично и хаотично – испричала је мајка једног борчанског осмака.

По налогу Санитарне инспекције, Завод за јавно здравље Ужице је у хотелу „Браћ Секулић“ је одмах узорковао намирнице и брисеве по процедури која се обавља у таквим ситуацијама.

– У испитиваним узорцима хране који су били доступни у објекту у коме с боравила деца у току екскурзије нису изоловани бактеријски агенси и ентеротоксини. У испитиваним брисевима нису изоловане патогене бактерије које и могле довести до поремећаја здравственог стања – пише у допису који је ЗЗЈЗ Ужице доставио „Блицу“.

Анализе су показале, наводи се у истом документу, да брис пања за сечење меса није био усаглашен са микробиолошким критеријумима јер је „повећан укупан број микроорганизама“, али који се не могу довести у везу са погоршањем здравственог стања.

У хотелу „Браћа Секулић“ је речено „Блицу“ да поседују потврде да се борчански осмаци нису отворали у њиховом објекту, али да ће званично о свему изаћи у јавност после консултација са адвокатима.

Фото: Илустрација

Извор: Блиц/Владимир Лојаница

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА