ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Гостовање Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници на сцени ужичког позоришта

У препуној сали ужичког позоришта у петак 10. марта изведена је представа “Усуд по Григорију”, по тексту Милоша Латиновића у режији Бранка Поповића. Представа је инспирисана и прати животни усуд Григорија Божовића (1880–1945) књижевника, новинара, просветног и националног радника, политичара и народног посланика, и својеврсна је опомена целокупном друштву да се више никад не понове обрачуни и страдања српских стваралаца.

Божовић је радио као професор призренске богословије, предавао је и у Битољској гимназији, био је биран за народног посланика, па и за председника београдског Пен клуба, после смрти Милана Ракића, а доживео је да га ненародни суд, неке нове ненародне идеологије и државе, прогласи за издајника и стреља у Београду 1945. године.

У представи играју Небојша Ђорђевић, Ивана Ковачевић, Бојан Стојчетовић, Немања Јаничић, Јасмина Стојиљковић, Никола Ђорђевић, Тамара Томановић, Страхиња Бичанин и Никола Станковић. Сценографију за представу урадио је Горан Стојчетовић, костимограф је Борис Чакширан, а кореографкиња Исидора Станишић. Оригиналну музику компоновао је БојанСтојчетовић. За сценски говор је задужена Љиљана Мркић Поповић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула