9.1 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Gostilje sve privlačnije turistima (VIDEO)

Vazda su Gostiljci bili gostoljubivi prema gostima i putnicima koji su pohodili ove krajeve. Ko god je dolazio imao je osećaj kao da se nalazi među svojim narodom. Takvi su Gostiljci bili i ostali. Pa su onda sve to lepo usavršili i počeli da se bave turizmom. Kad su i to savladali u celu tu priču dodali su i sportske igre i tako ove godine, organizovali devete po redu „Ilindanske sportske susrete“. Prisutnim gostima i takmičarima prvo se obratio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i tom prilikom svečano otvorio ovo sportsko nadmetanje.

„Svi oni koji sada žive u velikim gradovima i uređenim državama i institucijama razmišljaju o zdravom načinu života, vraćanju selu, vraćanju prirodi. To je jedini i održiv put i ja se vama zahvaljujem zato što podržavate ove naše napore, što učestvujete u ovakvim manifestacijama. Vrlo brzo ćete se uveriti da je ovo budućnost, da ovo ima šansu, da ovo ima perspektivu, i ja vam u ime opštine Čajetina i u svoje lično ime čestitam ovaj današnji veliki praznik i zahvaljujem se vama što ste došli danas da ovde održimo ovu sredinu, da održimo ova sportska taknjičenja i da razvijamo ove naše seoske mesne zajednice“.

Turističko udruženje Gostilje već godinama radi na unapređenju turizma i proširenju ponude. Evidentan je porast broja gostiju koji dolaze kako na jednodnevni izlet, tako i na višednevni pansion. Privatni smeštaj, domaća hrana, Bogom dana priroda, sve je to u ponudi, ali i još mnogo toga, rekao je Miroslav Tucović predsednik TU Gostilje, i dodao:

„Turističko udruženje Gostilje poslednjih osam godina konstantno radi na uređenju Gostilja kao seoskog lokaliteta, kako bi turisti koji dlaze na Zlatibor došli i ovde u naše krajeve da posete našu najznačajniju lokaciju, a to je gostiljski vodopad. Uradili smo sve staze do reke Katušnice i tu ima oko 20 vodopada i oko 450 metara uređenih staza. Ono što smo uradili u Gostilju to je i bazen koji se nalazi odmah iznad sportskih terena, koji se napaja čistom izvorskom vodom i u letnjim vrućinama turisti sa Zlatibora dolaze i ovde traže spas. Turističko udruženje uz pomoć MZ Gostilje i opštine Čajetina već devetu godinu zaredom organizuje Ilindanske sportske susrete. To organizujemo da bi se narod vraćao, ko što sad vidimo dosta se naroda vratilo na svoja vekovna ognjišta. Uz pomoć opštine imaju razne subvencije, tako da su se neki opredelili za stočarstvo, a sve više i za turiza“.

Nema sumnje da će se i naredne godine svi ovi ljudi ponovo sresti na istom mestu, kao i da će biti i onih koji će po prvi put upoznati lepote Gostilja. Uz dobre ljude uvek ide i dobro raspoloženje, što goste navodi da iznova dolaze i uživaju u ovom atraktivnom turističkom lokalitetu.

Izvor:zlatiborpress.rs/Autor:Miroslav Vesović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla