Огласна табла
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Голи”, прва плесна представа у ужичком позоришту

У суботу, 18.децембра у 19.30 часова на сцени Народног позоришта у Ужицу биће изведена плесна представа “Голи”, у режији и кореографији Исидоре Станишић. Реализацију овог пројекта подржали су Министарство културе и информисања у Влади Републике Србије и град Ужице.

Ужице има дугу позоришну традицију, утемељену на драмском стваралаштву, али  савремени театар  намеће потребу афирмације плесне уметности ван великих центара као што су Београд и Нови Сад. У реализацију овог пројекта кренуло се са  циљем  да град у коме је рођена Марија Мага Магазиновић,  која је , између осталог, била утемељивач савременог плеса на нашим просторима,  једног дана добије плесну сцену.

Представа “Голи” прати историју текстила и однос човека према текстилу и поставља бројна  питања, као што је на ример: “Да ли нас одело чини бољим људима или само носиоцима истог?”

У времену развоја технологија намеће се питање шта све човек губи овом врстом и темпом прогреса.  Порука је да нема сврхе негирати и спутавати технолошки напредак, али је важно подстицати сарадњу технолошког сектора и уметности како би сваки напредак остао у оквиру хуманог развоја човечанства.

Драматургију и текст потписује Димитрије Коканов, а у представи учествују плесачи Ана Игњатовић  Загорац, Тамара Пјевић, Бранко Митровић, Јакша Филиповац, Душан Бајчетић и глумица ужичког позоришта Ивана Павићевић. Музику потписује Дарја Јаношевић, сцену и костим Маријана Зорзић Петровић, дизајн звука Никола Пејовић, а дизајн светла Александар Росић.

Из Народног позоришта Ужице позивају публику  да ове суботе  испрати премијеру плесне продукције ужичког позоришта.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА