16.9 C
Uzice
јул 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Gold gondola Zlatibor na Sarajevskom festivalu turizma

U Centru „Skenderija“ u Sarajevu Gold gondola Zlatibor od 19. do 21. oktobra predstaviće se na Sarajevskom festivalu turizma u okviru koga će se održati 39. Međunarodni sajam turizma i turističke berze i 6. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

Na štandu Turističke organizacije Zlatibor na kome će biti predstavljeni i svi turistički potencijali Zlatiborskog kraja predstaviće se i JP Gold gondola Zlatibor. Svi posetioci štanda moći će da se kroz igru upoznaju sa projektom veka – najdužom gondolom na svetu, Gold gondolom Zaltibor, kao i da se takmiče na Facebook takmičenju za najviše klikova sa Gondolom. Za sve koji nas posete obezbedili smo simbolične promotivne poklone.

O gondoli:
Gold gondola Zlatibor, buduća najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji. Vazdušnom trasom dugom devet kilometara gondola će povezati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera.

Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima i svim drugim ljubiteljima najposećeniije srpske planine, nezaboravan pogled na Zlatibor iz vazduha i potpuno novo iskustvo.
Turiste će prevoziti 55 kabina sa polazne stanice na Zlatiboru, preko međustanice na Ribničkom jezeru, do poslednje stanice na zlatiborskom vrhu Tornik. Kabine marke Sigma izrađene su po najvišim tehničkim standardima. Poseduju držače za skije i bordove i imaju osvetljenje koje se napaja preko solarnih panela. Kabina, čija je širina i visina dva metra, teška je 600 kilograma. Sve kabine dopremljene su na Zlatibor i smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju, gde će sačekati montažu.

U saradnji sa kompanijom Pomagalsky, kompletna instalacija gondola urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Odlukom SO Čajetina, 2015. godine osnovano je JP „Gold gondola” Zlatibor, koje rukovodi izgradnjom i budućim radom gondole.
Turistički projekat veka

Projekat Gold gondola Zlatibor od izuzetnog je značaja za raznovrsnost turističke ponude Zlatibora i Srbije. Na investicionom planu izgradnja panoramske žičare najznačajniji je turistički projekat opštine Čajetina u poslednjih 100 godina, koji će doprineti ostvarenju dugoročnih ciljeva opštine. Plan opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje.

Gold gondola Zlatibor je investicija od nacionalnog značaja, vredna 13 miliona evra. Ceo projekat finansira se isključivo iz budžeta Opštine Čajetina.

Ovaj turistički projekat veka unaprediće ukupnu privrednu aktivnost Zlatiborskog okruga, ali i cele Zapadne Srbije.
Više na: www.goldgondola.rs

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla