ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

Под слоганом “Удружено за чистије планине”, златиборска „Голд Гондола” данас је обележила Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине.

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције ОШ “Димитрије Туцовић” и КК “Рујно” су посадила тује, луковице и украсно биље.

– Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста,обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења ,представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине. Ми то не радимо само данас, већ о томе свакодневно водимо рачуна са жељом да те навике пренесемо и на посетиоце Златибора , нарочито сада када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина – рекла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић.

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници Голд гондоле: ТРК „Златибор”, ТО „Златибор”, КЦ „Чајетина”, ЕКО Аграр, КЈП „Златибор”, ЈКП „Водовод Златибор”, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић” и Општина Чајетина.

Овај дан обележава се са циљем јачања свести о значају планина, као и истицања могућности и ограничења ка њиховом очувању. У складу са тим, широм света се одржавају разне еколошке акције чишћења, посете природи, планинарења, истраживања, шетње и слично. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезује центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем се налази међустаница. Гондола тренутно има капацитет 800 путника по сату у 72 засебне кабине са по 10 места. Вожња Гондолом пружа импресивних 50 минута живописних пејзаже Златибора из птичије перспективе.

Голд Гондола

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА