Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

Под слоганом “Удружено за чистије планине”, златиборска „Голд Гондола” данас је обележила Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине.

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције ОШ “Димитрије Туцовић” и КК “Рујно” су посадила тује, луковице и украсно биље.

– Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста,обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења ,представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине. Ми то не радимо само данас, већ о томе свакодневно водимо рачуна са жељом да те навике пренесемо и на посетиоце Златибора , нарочито сада када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина – рекла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић.

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници Голд гондоле: ТРК „Златибор”, ТО „Златибор”, КЦ „Чајетина”, ЕКО Аграр, КЈП „Златибор”, ЈКП „Водовод Златибор”, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић” и Општина Чајетина.

Овај дан обележава се са циљем јачања свести о значају планина, као и истицања могућности и ограничења ка њиховом очувању. У складу са тим, широм света се одржавају разне еколошке акције чишћења, посете природи, планинарења, истраживања, шетње и слично. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезује центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем се налази међустаница. Гондола тренутно има капацитет 800 путника по сату у 72 засебне кабине са по 10 места. Вожња Гондолом пружа импресивних 50 минута живописних пејзаже Златибора из птичије перспективе.

Голд Гондола

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Градоначелница поздравила учеснике шесте конференције ТО регије Западна Србија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Грађанске читаонице “Либерграф” поводом континуираног загађивања реке Ђетиње „непознатом материјом“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарна свирка Марије Маре Лазић за помоћ суграђанину Владимиру Илићу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

ОГЛАСНА ТАБЛА

Све више породица са кучићима – љубав или помодарство? (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предлог закона да се ограниче цене кирија: Колико би требало максимално да кошта закуп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од пољопривреде може да се живи … кад се мора!

ОГЛАСНА ТАБЛА