Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Годишњи концерт „Удружења за неговање народне традиције Златибор“ 4.марта (видео)

„Удружење за неговање народне традиције Златибор“ врши последње пипреме пред годишњи концерт који ће се одржати у Спортској дворани Чајетина 4. марта. У овом фолклорном спектаклу учествоваће све поставе Удружења, као и певачке групе које су важан део у саставу ансамбла.

„Удружење за неговање народне традиције Златибор“ из Чајетине као такво постоји и ради две и по године, а настало је из потребе Културно уметничког друштва „Ветерани“ које је основано пре десет година, да прошири и обогати свој састав члановима свих узраста.

„Почели смо стидљиво, са неких до100 чланова, а сада имамо преко 240 чланова који ће у суботу, 4. марта у 18 часова, овде у Спортској дворани представити оно што су научили за ове две године. Биће свега; игара из Лесковца, наравно наших игара из златиборског краја, али најзанимљивије ће бити школе фолклора. У школи фолклора у Чајетини имамо преко 50 чланова. Од ове године имамо и школе фолклора у Шљивовици, Мачкату и Кривој Реци.И ту имамо око 60 чланова“, прича Лука Весовић, председник „Удружења за неговање народне традиције Златибор“ Чајетина.

Поред млађе и старије групе, припремног и извођачког ансамбла и ветерана које ће ове вечери извести 13 нумера, Удружење има и своју женску и мушку певачку групу које су већ освајале награде на разним фестивалима фолклора.

„Има више нумера, али ће вечерас одлучити шта ће певати. Нека то буде изненађење! Изненађење ће бити и кореографија извођачког ансамбла који ће ове године извести „Ђурђевдан у Пасијану“ . То су игре Косовског Поморавља. Лепа кореографија, лепа ношња, дођите, видећете и уживаћете“, са осмехом додаје Весовић.

Ову кореографију је поставио кореограф Дејан Милосављевић Звечанац, у сарадњи са уметничким руководиоцем ансамбла, Миром Милинковић. У организацији концерта, „Удружењу за неговање традиције Златибор“ Чајетина помогли су свесрдно Културни центар Чајетина, ТО Златибор, хотелијери, медији, а све под покровитељством локалне самоуправе Чајетина. Планови за ову годину су велики, а календар дешавања већ попуњен, каже Лука, али годишњи концерт је посебан догађај не само за фолклорце већ и за њихове суграђане.

Златибор Пресс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржана традиционална смотра рецитатора „Песниче народа мог“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бачено је 37.000 касетних бомби и 15 тона уранијума: Дан почетка НАТО агресије на СР Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива које ће важити до 31. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада донела решење: Поскупљују путарине, ево ко има попуст

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туберкулоза јесте болест прошлости, али и девети узрок смртности у свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

О значају пословања у туризму са основцима у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ученици осмог разреда полажу данас пробни завршни испит из математике

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ОСТАО НЕКАЖЊЕН: Навршава се 24 године од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак – 24. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА