ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Годишњи концерт „Удружења за неговање народне традиције Златибор“ 4.марта (видео)

„Удружење за неговање народне традиције Златибор“ врши последње пипреме пред годишњи концерт који ће се одржати у Спортској дворани Чајетина 4. марта. У овом фолклорном спектаклу учествоваће све поставе Удружења, као и певачке групе које су важан део у саставу ансамбла.

„Удружење за неговање народне традиције Златибор“ из Чајетине као такво постоји и ради две и по године, а настало је из потребе Културно уметничког друштва „Ветерани“ које је основано пре десет година, да прошири и обогати свој састав члановима свих узраста.

„Почели смо стидљиво, са неких до100 чланова, а сада имамо преко 240 чланова који ће у суботу, 4. марта у 18 часова, овде у Спортској дворани представити оно што су научили за ове две године. Биће свега; игара из Лесковца, наравно наших игара из златиборског краја, али најзанимљивије ће бити школе фолклора. У школи фолклора у Чајетини имамо преко 50 чланова. Од ове године имамо и школе фолклора у Шљивовици, Мачкату и Кривој Реци.И ту имамо око 60 чланова“, прича Лука Весовић, председник „Удружења за неговање народне традиције Златибор“ Чајетина.

Поред млађе и старије групе, припремног и извођачког ансамбла и ветерана које ће ове вечери извести 13 нумера, Удружење има и своју женску и мушку певачку групу које су већ освајале награде на разним фестивалима фолклора.

„Има више нумера, али ће вечерас одлучити шта ће певати. Нека то буде изненађење! Изненађење ће бити и кореографија извођачког ансамбла који ће ове године извести „Ђурђевдан у Пасијану“ . То су игре Косовског Поморавља. Лепа кореографија, лепа ношња, дођите, видећете и уживаћете“, са осмехом додаје Весовић.

Ову кореографију је поставио кореограф Дејан Милосављевић Звечанац, у сарадњи са уметничким руководиоцем ансамбла, Миром Милинковић. У организацији концерта, „Удружењу за неговање традиције Златибор“ Чајетина помогли су свесрдно Културни центар Чајетина, ТО Златибор, хотелијери, медији, а све под покровитељством локалне самоуправе Чајетина. Планови за ову годину су велики, а календар дешавања већ попуњен, каже Лука, али годишњи концерт је посебан догађај не само за фолклорце већ и за њихове суграђане.

Златибор Пресс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа