1.1 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Godišnja izložba najboljih radova učenika

Učenici Umetničke škole u Užicu predstavili su se, na godišnjoj izložbi, najuspešnijim radovima koji se mogu pogledati u Gradskom kulturnom centru u tom gradu do 25. aprila.

Na izložbi, kojom škola obeležava 17 godina od osnivanja, budući tehničari dizajna grafike, dizajna tekstila, likovni tehničari, konzervatori kulturnih dobara, grnčari umetničke keramike i drvorezbari, izložili su grafike, crteže, slike u raznim tehnikama, skulpture, plakate, umetničku keramiku i radove u drvorezu.

Izložba je postala tradicija škole i njome se, iz godine u godinu, javnosti nudi uvid u napredak, stvaralaštvo i kreativnost učenika. Direktorka Sofija Bunardžić je podsetila na to da je škola omogućila generacijama učenika da steknu znanje i veštine za nastavak obrazovanja na umetničkim i drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu, ali i da se osposobe za samostalni rad.

– Neki od naši bivših učenika su završili studije i sada su profesori u našoj školi. Ima i onih koji su, nakon osnovnih studija, nastavili da se usavršavaju i na univerzitetima u inostranstvu, a mnogi su postali priznati umetnici, istakla je direktorka škole koju pohađa 115 učenika. Ima i onih, kako je dodala, koji su odlučili da svoje znanje, posle stečene diplome Umetničke škole, primene odmah u praksi i sebi su obezbedili posao otvaranjem svojih umetničkih radionica ili radom u drugim radionicama i ateljeima.

Ove godine, škola će upisati novu generaciju od 41 učenika i to na pet smerova – grnčar umetničke keramike, drvorezbar, konzervator kulturnih dobara, likovni tehničar i tehničar dizajna grafike. Besplatna pripremna nastava za prijemni ispit počeće u toj školi 4. maja i odvijaće se svake subote tokom maja, a polaganje prijemnog ispita iz crtanja, slikanja i vajanja biće 31. maja, 1. i 2. juna.

Rešenje prostora na vidiku

Od osnivanja, Umetnička škola je bila podstanar i to najpre u Domu „Petar Radovanović“, a sada koristi deo prostora u zgradi užičkog Crvenog krsta. Međutim, najavljuje direktorka, taj problem uskoro će biti rešen. „Nadam se da ćemo 18. rođendan dočekati u novom prostoru koji će biti naš i to zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja se trudi da nam pomogne i ovih dana se rešava to pitanje“, rekla je za Danas Sofija Bunardžić.

Izvor:danas.rs/Piše – foto: Nenad Kovačević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla