Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Godinu dana Užičke porodične kartice

Užička porodična kartica, koju mogu dobiti majke sa troje i više dece sa prebivalištem na teritoriji grada Užica obeležila je godinu dana postojanja. Do sada je potpisano 107  ugovora sa firmama i ustanovama koje će za svoju robu odnosno usluge korisnicima kartice odobriti određen popust.

„Privrednici sa kojima smo sklopili ugovor odazvali su se ovoj akciji, ne postoji firma koja nije dala bilo kakav popust, svi su voljni da pomognu na određen način. U toku ovih godinu dana vlasnicima kartica darivali smo i simbolične poklone kao što su putovanje za Sarajevo, rukotvorine, dečije sedište, fotografisanje za novu godinu“ navela je Gordana Kojadinović iz Udruženja „Roditelj“.

„Građani su u proseku uštedeli oko 13 hiljada dinara za godinu dana. U narednom periodu ćemo za ljude koji ne koriste društvene mreže izraditi flajere kako bi oni bili upućeni koje firme daju popuste. Korisnici kartica najviše su koristili popuste za tehničke preglede, taksi usluge, bazen i klizalište, zdravstvene ordinacije, sportske klubove i dečije igraonice“ istakla je Maja Panić iz Udruženja „Roditelj“.

Da bi korisnik ostvario popust potrebno je da ima Užičku porodičnu karticu i ličnu kartu nosioca te kartice. Od oko 760 majki sa teritorije grada Užica koje imaju troje i više dece ima onih koje nisu preuzele svoje kartice i to mogu učiniti svakog dana u kancelariji broj 14 u Gradskoj upravi Užice, gde i podnose zahtev za izdavanje novih kartica.

Grad Užice u saradnji sa Udruženjem „Roditelj“, u cilju poboljšanja životnih uslova porodica i roditelja sa troje i više dece, obezbedio je kartice za popuste koje bi korisnicima omogućile umanjenje cena prilikom plaćanja dobara i usluga kod privrednih društava, javnih preduzeća i ustanova.

Izvor: TV 5 Užice/Grad Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Institutu Dedinje zaraženo 67 zdravstvenih radnika i 9 pacijenata: Nije bilo mesta u COVID bolnici

Oglasna Tabla

Kako ćemo slaviti Uskrs za dve nedelje

Oglasna Tabla

Izdravanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa

Oglasna Tabla

Vitamniska BOMBA: Čorbica sa spanaćem i povrćem oporavlja organizam

Oglasna Tabla

Neophodan re-atest vozila i tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 6. april

Oglasna Tabla

Novi slučaji infekcije korona virusom u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Kineski stručnjaci u Srbiji: Nije dobro, država bi trebalo da uvede zabranu kretanja 24 časa

Oglasna Tabla

U Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Oglasna Tabla