10.2 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GODINU DANA RADA NOVOG GRADSKOG RUKOVODSTVA

Užice, 26. jun: Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je prvih godinu dana rada, aktivnosti, započetih i završenih poslova, kao i planova užičkog gradskog rukovodstva. O tome su govorili predsednik Skupštine grada, Branislav Mitrović, gradonačelnik Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić.

Branislav Mitrović je rad sednica, koji je realizovan kroz 14 zasedanja, ocenio kao izuzetno konstruktivan i da je kroz 251 tačku dnevnog reda iskazana zrelost skupštinskog sastava, kako pozicije, tako i opozicije:

Užički gradonačelnik Tihomir Petković podsetio je na program koji je pri izboru za gradonačelnika 22. juna 2016. godine ponudio građanima i na sve ono što je od tada realizovano. Posebno je apostrofirao konsolidaciju gradskih finansija što je bio preduslov da javni sektor krene u investicione projekte. Takođe, Petković je izrazio zadovoljstvo razumevanjem i pomoći koja je dobijena od Vlade Republike Srbije koja je vidljiva na kapitalnim investicijama kao što su izgradnje zgrada Prekršajnog i Privrednog suda i Aerodroma, I faza rekonstrukcije Fabrike vode na Cerovića brdu i proširenje tela Deponije Duboko:

O budućim planovima i predstojećim aktivnostima zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić je naveo, između ostalog, sprovođenje racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru na najefikasniji način. Kao najveći problem grada izdvojio je pad nataliteta i kao mere koje treba da preokrenu taj proces smatra da je to otvaranje novih radnih mesta i veće zapošljavanje:

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla