10.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GODINU DANA RADA NOVOG GRADSKOG RUKOVODSTVA

Užice, 26. jun: Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je prvih godinu dana rada, aktivnosti, započetih i završenih poslova, kao i planova užičkog gradskog rukovodstva. O tome su govorili predsednik Skupštine grada, Branislav Mitrović, gradonačelnik Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić.

Branislav Mitrović je rad sednica, koji je realizovan kroz 14 zasedanja, ocenio kao izuzetno konstruktivan i da je kroz 251 tačku dnevnog reda iskazana zrelost skupštinskog sastava, kako pozicije, tako i opozicije:

Užički gradonačelnik Tihomir Petković podsetio je na program koji je pri izboru za gradonačelnika 22. juna 2016. godine ponudio građanima i na sve ono što je od tada realizovano. Posebno je apostrofirao konsolidaciju gradskih finansija što je bio preduslov da javni sektor krene u investicione projekte. Takođe, Petković je izrazio zadovoljstvo razumevanjem i pomoći koja je dobijena od Vlade Republike Srbije koja je vidljiva na kapitalnim investicijama kao što su izgradnje zgrada Prekršajnog i Privrednog suda i Aerodroma, I faza rekonstrukcije Fabrike vode na Cerovića brdu i proširenje tela Deponije Duboko:

O budućim planovima i predstojećim aktivnostima zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić je naveo, između ostalog, sprovođenje racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru na najefikasniji način. Kao najveći problem grada izdvojio je pad nataliteta i kao mere koje treba da preokrenu taj proces smatra da je to otvaranje novih radnih mesta i veće zapošljavanje:

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla