ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Година великог јубилеја Доборовољног ватрогасног друштва Ужице (ВИДЕО+ФОТО)

Првих 20 полазника обуке за припаднике Добровољног ватрогасног друштва Ужице обишла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић у друштву председнице ДВД Ужице Драгице Јевтовић. Ово је како је истануто, тек прва активност у години у којој ово друштво обележава великих 100 година постојања.

“Добровољно ватрогасни друштво Ужице ове године обележава својих сто година постојања у континуитету, па ће све активности бити у знаку прославе, али и промоцији и приближавању грађанима свега што је ово друштво радило некада и што ради и данас”, истакла је председница ДВД Ужице Драгица Јевтовић.

Према њеним речима, циљ је такође привући и што већи број грађана свих узраста а нарочито најмлађих, како би у будућности могли да дају свој допринос и раду друштва и заједници у којој живе.

“Поред обука овај јубилеј биће обележен и другим активностима. Са жељом да прикажемо како је друштво функционисало у временима када је била немаштина и како се развијало у “Ноћи музеја” приредићемо изложбу која ће обухватити период од оснивања ДВД Ужице до данас. У Љубишу ћемо организовати првомајски уранак а део активности везан је за наше пријатеље из иностранства односно Словеније, Словачке и Хрватске којима ћемо бити домаћини али и гости. Желимо да видимо и чујемо њихова искуства и пренесемо све оно што је добро. Морам да нагласим и да је све о чему говоримо могуће захваљујући првенствено разумевању и подршци наше локалне самоуправе”.

Да ће Добровољно ватрогасно друштво Ужице имати подршку и годинама које долазе потврдила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Ова година је година великог јубилеја 100 година од оснивања ДВД. Добровољно ватрогасно друштво Ужице има своју далеку прошлост још из једног великог пожара који се десио у нашем граду када је општина Ужице наложила набавку једног возила, а осим тога они су узели своје безрезервно учешће за време другог светског рата и први су се појавили и када се десила велика експлозија у трезору и нажалост тада је неколико њих изгубило животе. ДВД је симбол племенитости, храбрости, сви људи који су чланови друштва су волонтери, сваког тренутка су спремни да изађу на терен и да помогну људима у разним ситуацијама а наравно ту си и да спасавају животе наших суграђана. Зато им овом приликом честитам јубилеј са жељом да трају и успешно раде још много година”.

Централна свечаност планирана је за 9. јун на Градском тргу, када ће бити одржана и велика показна вежба уз учешће припадника ужичког али и добровољних ватрогасних друштава из других градова и општина Србије и иностранства.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан канадског филма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија од данас успоставља директну авио-линију од Београда до Мостара

ОГЛАСНА ТАБЛА