ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Годфри у Ваљаоници Севојно: „Витални део привреде западне Србије“

Годфри је навео да бакар игра кључну улогу у глобалној индустрији
Амерички амбасадор Ентони Годфри посетио је Ваљаоницу бакра Севојно у којој је већински амерички капитал Еаст поинт металс и честитао менадзменту на планираном проширењу.

„Ваљаоници бакра је витални део привреде западне Србије, а инвестиција од пет милиона евра је одлична вест за регион, а нарочито за раднике Ужица и њихове породице“, рекао је Годфри.

Подсетивши да је Деско Никитовић, већински акционар Еаст поинт Металса, у чијем саставу послује Ваљаонице бакра, најпре емигрирао у САД, а потом се вратио у Србију, Годфри је рекао да је он „прави пример снаге и иновације српске дијаспоре у Америци која унапређује обе наше земље“.

Годфри је навео да бакар игра кључну улогу у глобалној индустрији и високој технологији као и у српској привреди, а да је Ваљаоница пример одговорног ископавања сировина и прераде у западној Србији.

Председник надзорног одбора Ваљаонице Деско Никитовић је навео да је та фирма имала изузетно успешну прошлу годину уз остварен приход од скоро 200 милиона евра, од чега је око 150 милиона евра извоз у земље Европске Уније и САД.

„Очекујемо ове године инвестиције од пет до десет милиона евра, а од идуће године још већи ниво инвестиција, затим запошљавање од 50 до 100 људи и повећање плата“, казао је Никитовић.

Он је рекао да има велику подршку америчке амбасаде и да се нада и повећању извоза са том земљом.

„Ја сам провео 30 година у Америци и надам се да ће српска дијаспора искористити повољну пословну климу и инвестирати више у Србију, што ће допринети и побољшању наших укупних односа“, закључио је Никитовић.

Амбасадор САД је пре посете Ваљаоници бакра у Севојну посетио и Меморијални комплекс Кадињача и ужичку тврђаву Стари Град.

Извор: телеграф.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА