Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ГО Српске странке заветници: Не умеју да замене сијалицу, а воде град Ужице!

 

Јавна предузећа у Ужицу не умеју да замене сијалицу и немају средстава да то ураде? То је закључак након излагања представника градске власти на последњој седници Скупштине града. Због тога што наши људи нису способни, мора да нам дође човек са стране и да наредних 15 година ради тај посао, уз надокнаду града. А тај човек, мења сијалице, прави граду уштеде, а што је најважније, пуни себи џепове на рачун грађана Ужица.
Уговор о јавно-приватном партнерству, као један од најштетнијих уговора за град, „поклањате“ посао на период од 15 година без могућности раскида (осим ако не платимо пенале за превремени раскид), и дајете профит у овом периоду који ће остварити приватни партнер, уместо да све остане у буџету града Ужица.
Српска странка Заветници, на последњој сединици скупштине града, предлагала је да тај посао обављају нека од наших јавних предузећа, а не неко са стране и некакав приватни партнер.
Ако мало боље размислимо, овакву одлуку су нам наметнули из братског Београда, јер им је било жао да се сами мучимо са расветом и да уштеђени новац трошимо на бесплатан вртић и уџбенике за децу Ужица, или још горе на новогодишње пакетиће са слаткишима, како деца не би кварила зубе. Чак су нам и уговор за будући посао са расветом послали, али не за грађане Ужица, већ онако „братски“, за челнике града. Хвала Београду и нашим послушним ужичким властима што мисле о нама и нашој деци. Градско руководство каже да нема средстава за овај пројекат, а знамо да смо
„огромна“ средства уштедели на организовању разних поклоњених новогодишњих концерата, за САМО 1,4 милиона динара, или украса по граду, за још толико новца. Значи на концерту уштеда сигурно дупла, плус уштеда на реконструкцијама базенчића на плажи, паркића испред ГКЦ-а, уштеда на казнама и пеналима, на пројектној документацији за здравствени центар… Листа је дуга. Па то је сигурно довољно да можемо сами да заменимо расвету по граду и да је сами одржавамо
остварујући уштеде. Српска странка Заветници захтева од градоначелнице и градског руководства да овакву одлуку која је штетна за град Ужице, повуче и не дозволи расписивање тендера, већ овај посао делегира неком од наших јавних предузећа!
Српска странка Заветници свим грађанима Ужица честита најрадоснији хришћански празник, Божић, и жели пуно љубави, успеха и среће!

Христос се роди!
Александар Милић

Председник ГрО Српска странка Заветници

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА