OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ГКЦ Ужице представио програм за 2022. годину, почиње са радом и Дечији културни центар (ВИДЕО)

Поред већ традиционалних културних и забавних манифестација током ове године посетиоце у Градском културном центру Ужице очекују и бројни нови садржаји, најавио је директор те установе Филип Баралић.

По његовим речима у плану је организација што већег броја културних манифестација намењених свим генерацијама Ужичана.

“Док смо планирали годишњи програм трудили смо се да задржимо квалитетне традиционалне манифестације, па ће тако ове године бити одржана 51. Смотра рецитатора “Песниче народа мог”, 40. јубиларна “Смотра аматерског народног стваралаштва у Равнима” као и 6. “Вече гуслара”. Наравно биће раеализован и програм “Културно лето”. Поред тога покренућемо и нове манифестације, које ће надамо се постати традиционалне. У плану је реализација пројекта Дечијег културног центра у оквиру ког ће бити организоване квалитетне вишедневне радионице намењене ученицима основних и средњих школа, као подршка даровитој деци како би научили нешто ново и унапредили своје знање. Ради се о радионицима мурала, керамике, израде музичких инструмената, класичне гитаре, ритам и блуз гитаре, стрипа, израде позоришних костима и маске и радионицама графике”.

Радионице ће по речима Баралића пратити наше већ препознатљиве фестивале као што су ЈПФ, Бијенале графика Сува игла, Међународну колонију керамике Злакуса и на тај начин млади Ужичани имаће могућност да се ближе упознају са свим поменутим манифестацијама које се годинама уназад одржавају у граду.

“Програм за који ћемо тежити да постане традиционалан јесу Ужички стрип сусрети. Трудићемо се да промовишемо овај савремени музички израз и пробаћемо да окупимо реномиране стрип ауторе и ентузијасте из града и градова широм Србије. Такође покренућемо и програме којима ћемо обележавати значајне датуме, па ћемо ове године Дан примирија у Првом светском рату обележити мултимедијалном изложбом коју ћемо радити у сарадњи са Југословенском кинотеком”.

“И Град ће са задовољством подржати планиране активности у ГКЦ-у, а нарочито нас радује оснивање Дечијег културног центра”, каже Ратко Трмчић члан Градског већа.

“Заједно са Градским културним центром и директорима основних и  средњих школа радићемо на томе да Дечији културни центар заживи и окупи што већи број деце.”

У Градском културном центру ће и ове године бити организован велики број концерата, али ће акценат како истичу бити на аматерском стваралаштву и локалној сцени.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla