OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ГКЦ Ужице, генератор културних дешавања у граду

Градски културни центар Ужице је по речима академског вајара Филипа Баралића новог директора, установа која има велики потенцијал и која како истиче, треба да буде генератор културних дешавања у граду.

“Ми ћемо се трудити да то постигнемо тако што ћемо организовати, промовисати и дистрибуирати публици ликовну, драмску, музичку продукцију и наставити са реализацијом програма којима се негује наше културно наслеђе. Такође, ставићемо додатни акценат на едукативне, забавне и све друге садржаје који су намењени суграђанима свих генерација. Не без разлога, наша најмлађа установа културе налази се на јединственој целини трга Светог Саве, у културном, образовном и духовном језгру града. Због тога мора бити окосница свих дешавања, а Ужичани  треба да знају да су им наша врата отворена и да могу доћи са својим идејама и предлозима”.

Баралић додаје да је у току израда годишњег плана за наредну годину.

“Трудићемо се да обогатимо и унапредимо постојеће и убацимо нове садржаје са великим акцентом на едукативним активностима и размени мишљења кроз панел дискусије и кроз подршку савремном стваралаштву. Имамо у граду велики потенцијал у младим уметницима, како професионалним који су се већ школаовали на уметничким факултетима и академијама, тако и ентузијастима који се стваралаштвом баве из љубави и хобија. Треба да реактивирамо све енергије и изградимо поверење између наших уметника и публике. У ту сврху употребићемо све расположиве ресурсе и обогатити културни живот у граду”.

Како се могло чути, радиће се у наредних неколико година и на проширењу капацитета саме зграде, односно привођењу намени и преосталог слободног простора попут велике сале, која такође има велики потенцијал. У плану је и сарадња са основним и средњим школама и организацијама цивилног друштва а са циљем оснивања дечијег огранка Градског културног центра у оквиру ког би се реализовали садржаји намењени деци.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla