ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ГФК Слобода: „Заслужено смо победили на зеленом терену и захтевамо…“

Ужичани се не мире са губитком бодова за „зеленим столом“

Фудбалери ГФК Слободе савладали су новобеоградски Раднички резултатом 1:0 у 28. колу Прве лиге Србије, али су због невиђеног гафа остали без бодова, пошто је меч регистрован службеним резултатом 3:0 у корист домаћина.

Наиме, у тиму Слободе читавих 90 минута провео је фудбалер са бројем 26, иако га у протоколу није било, што је Раднички искористио и упутио жалбу заједници Прве лиге Србије.

Након оваквог епилога Слобода се огласила саопштењем које преносимо у целости:

– Заслужено смо победили на зеленом терену и захтевамо од надлежних органа да утакмицу региструју у складу са Правилником о фудбалским такмичењима. Неспорна је чињеница да је дошло до техничког пропуста и да је наш играч који је идентификован пре почетка утакмице од стране делегата и четвртог судије обукао дрес са другим бројем. Правилник је јасан, такмичарски део неспоран, а свесни смо да постоји дисциплинска одговорност и исту прихватамо.

Члан 61 Правилника о фудбалским такмичењима је јасан и не предвиђа регистрацију утакмице службеним резултатом у случају који се десио. Директор такмичења нас је казнио и навео да је играо играч који није био у записнику. То је апсолутно нетачно. Играч који је био на терену био је и у записнику под својим именом и презименом.

Верујемо у стручност и посвећеност правди чланова Комисије за жалбе, којој ћемо доказати да је наш играч Михаило Јовановић, који је уписан у записник и био на терену на поменутој утакмици”, поручују из Ужица.

УО ГФК Слободе очекује и брзу одлуку другостепеног органа.

“Све доказе смо припремили и биће послати Комисији за жалбе. Очекујемо одлуку о враћању бодова Слободи у најкраћем року. Било какав други исход би био преседан и скандал и нећемо никоме дозволити да нам одузме оно за шта смо се на терену спортски изборили.

Надамо се да нећемо имати потребу да идемо на Спортски суд ЦАС у Лозани и да ће Комисија за залбе ФСС донети одлуку у складу са Правилником о фудбалским такмичењима – стоји у саопштењу.

Коначна одлука поменутог случаја очекује се у току наредне недеље.

Телеграф

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)