ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ГФК Слобода: „Суђење главног судије Николе Бикића бескрупулозно и тенденционо“

ГФК Слобода се у досадашњем делу првенства Прве лиге Србије  није жалила на суђење, иако смо имали елемената за то. Али на оно што се дешавало на утакмици 28. кола на Новом Београду против домаћег Радничког не можемо да останемо неми.

Суђење главног судије Николе Бикића је било толико бескрупулозно и тенденционо да слободно можемо рећи да представља бруку српског фудбала. Сваки контакт наших играча са противничким и њихово симулирање судија је окарактерисао као фаул, а са друге стране на очигледне прекршаје над нашим играчима није реаговао. Међутим, да не замарамо фудбалску јавност са свим детаљима којих има заиста много, овом приликом указујемо  на један догађај који је био пресудан и који је могао да утиче на ток утакмице – други поништен гол Слободе у 20 минуту утакмице. Овако измишљен фаул да би се спречило вођство Слободе сигурни смо није се одавно видео и то не само на нашим теренима, већ и много шире. Уосталом позивамо све љубитеље фудбала да погледају хајлајц са утакмице Раднички НБ – Слобода и у 20 секунду тог снимка се увере у напред изнето.

Поред тога судија Бикић није адекватно ни  санкционисао понашање домаћих играча који су се непремерним гестикулацијама обраћали навијачима и управи ГФК Слобода.

Наш клуб неће бити задовољан ако судијска организација казни поменутог судију са пар утакмица забране суђења. У интересу српског фудбала, за чији бољитак се стално залажемо, је да се овако нешто више никад и нигде не понови и захтевамо да овакве судије буду трајно уклоњени из нашег фудбала, јер овде није у питању грешка већ очигледна намера.

Наши играчи су вредно тренирали, борили се, надиграли противника, али због појединаца (који би требали да деле правду, а не да раде ово што су радили ) у врло битној утакмици им није омогућено да дају гол ( и одлука у вези првог поништеног гола Слободе је дискутабилна).

Клуб одаје признање нашим играчима и стручном штабу што су достојанственим и примереним понашањем издржали судијску неправду.

Подсећамо да је наш клуб први по броју гледалаца на домаћем терену у ПЛС и у самом врху у целој земљи. Навијачи долазе да гледају фудбал, да уживају у витешкој и фер борби очекујући да они који су то заслужили оду у плаy офф, бараз, у Супер лигу. Не дозволимо да се закулисним играма то поквари!

УО ГФК Слобода Ужице

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лето са Стојаном Стивом Тешићем на платоу хидроцентрале “Под градом” (ВИДЕО)

Време за куповину некретнине на мору?

Ускоро почиње исплата пензија за јул

Ево када наступају наши представници на Олимпијским играма

На спортским теренима у Турици припреме картинг репрезентације Србије у наредна три месеца

Летњи улични ерски кабаре од 26. до 28. јула

Летњи биоскоп на отвореном одушевио посетиоце на међустаници Голд гондоле

Облачно и свежије – локално могуће непогоде

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације