ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Генералштаб покренуо иницијативу за увођење обавезног војног рока и предлог послао Вучићу

У циљу подизања одбрамбених способности Војске Србије, кроз подмлађивање и унапређење попуне и обучености активног и резервног састава, Генералштаб Војске Србије покренуо је иницијативу и предложио председнику Републике и врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу поновно увођење обавезе служења војног рока, у трајању до четири месеца, саопштило је Министарство одбране.

Како наводе, предлог Генералштаба ВС долази након детаљног разматрања опште безбедносне ситуације и савремених изазова са којима се суочава Република Србија као војно неутрална земља, који су наметнули потребу за прилагођавањем модела попуне Војске, а који би омогућио јачање укупног регрутног потенцијала и оспособљавање већег броја грађана за одбрану наше земље.

Могућност увођења обавезног војног рока најавио је и министар одбране у техничком мандату Милош Вучевић, гостујући на телевизији Хепи.

Он је рекао да ће Генералштаб Војске Србије и Министарство одбране званично покренути процедуру и иницијативу ка председнику Републике Србије и врховном команданту да се укине одлука о суспензији обавезног служења војног рока.
– Односно да поново активирамо закон који дефинише обавезно служење војног рока, с тим што је предлог Војске Србије и Министарства одбране да војни рок не буде дужи од 4 месеца. Биће ствар процене надлежних служби, шире стручне јавности и управе за људске ресурсе који је довољан период за стручну обуку регрута – истакао је Вучевић.

Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама