ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru u prvoj zvaničnoj poseti Užicu

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima ugostila je danas generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru Bašara Bašola, koji je boravio u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu.

Bila je ovo prilika da se otvori niz tema i modela moguće saradnje, a sve zahvaljujući nikada boljoj saradnji između Srbije i Turske. Po rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević ovo je prvi sastanak, a posle zvaničnog otvaranja konzulata u Novom Pazaru očekuju se i konkretni rezultati.

“Razgovarali smo na niz tema, pre svega na koji način da turski investitori dođu u Grad, što nam otvara mogućnost da zaposlimo određen broj ljudi. Naše prednosti u tome su dolazak auto–puta nadomak Užica, i nastavak deonice auto-puta Požega-Kotroman. Pričali smo i o turističkim potencijalima u našem Gradu, prvenstveno planine Tare i nadamo se da ćemo i tu privući investitore iz Republike Turske.”

Turski konzul Bašar Bašol ističe da je ovo prva, ali sigurno ne i poslednja poseta Užicu.

“Imali smo jedan veoma pozitivan sastanak sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, odnosi dveju država su na istorijskom nivou, želimo da odnose koji su prisutni između naša dva predsednika prenesemo i na naš nivo. Nadamo se da ćemo imati puno zajedničkih projekata koje ćemo uraditi u Užicu. Pričali smo o projektu koji je prošle godine započet, a odnosi se na recikliranje otpada i otpadnih voda i koliko je bitno da počnemo sa realizacijom tog projekta. Turske firme rade auto-put Beograd-Sarajevo, a pored toga uvideli smo da ova regija ima puno potencijala na polju turizma, elektronike i na svim ostalim poljima gde ćemo pokušati da uradimo neke projekte.”

Konzul je istakao i da su veoma zainteresovani da realizuju projekat Kasapčića mosta za koji je inicijativa pokrenuta pre dve godine.

Zvanično otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, planira se početkom juna meseca, a gradonačelnici je upućen poziv da zajedno sa saradnicima prisustvuje ceremoniji otvaranja.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“

Пријаве за „Најдомаћина 2024“ до 30. септембра текуће године

И сунце и облаци и киша – температура у благом паду

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама