OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Где је у Србији храна најјефтинија, а где најскупља?

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

У првој седмици маја најјефтинији кромпир могао се купити у Зајечару и Ужицу где су га потрошачи пазарили по просечној цени од 70 динара по килограму док је највећа цена била у Београду и Краљеву где је коштао 100 динара по килограму.

Када је пак реч о пасуљу тај производ је био убедљиво најскупљи у Новом Пазару где му је цена била чак 550 динара. Након тога, та намирница је највише коштала у главном граду Србије Београду, са просечном ценом од 400 динара.

По најнижој цени су могли да га пазаре потрошачи у Зајечару и Ваљева, 250 динара по килограму. Нови Пазар је на врху и по цени јабука, где је кило коштало 110 динара док је у Смедереву цена била најјефтинија и износила је 40 динара за килограм.

Банане су биле најскупље у Крагујевцу где им је цена 160 динара док су најјефтиније биле у Ваљеву 119,99 и Ужицу где им је цена била 120 динара по килограму. Занимљиво је да је у Врању, иако су примања у том делу Србије прилично ниска, цена килограма банана чак 150 динара.

Сир је убедљиво најскупљи у Зајечару где је цена била 595 динара док је најјефтинији био у Ваљеву где је килограм коштао 250 динара.

Сремска Митровица и Шабац предњаче када је реч о цени свињског меса где је она била 699,99 динара по килограму док су га најјефтиније плаћали потрошачи у Врању где је цена била 499,99 динара.

Када је реч о јунетини цена у Новом Пазару је 1.000 динара по килограму док је у Сремској Митровици и Суботици цена била 999,99 динара. Та врста меса у Србији најјефтинија је била у Ужицу, где је износила 726 динара. Телеће месо је било најскупље у Панчеву 1.499,99 динара а најјефтиније у Београду и Зрењанину где је било 899,99 динара по килограму.

Данас/Н. Д.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla