10.9 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GDE JE JOŠ 10 PUŠAKA? Osumnjičeni priznali krađu 18 karabina, ali ne svih 28

Trojica Užičana koji su osumnjičeni za krađu pušaka iz policijskog magacina negirali su prilikom saslušanja da su ukrali svih 28 cevi koliko je posle provale utvrđeno da nedostaje.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, oni su policiji priznali da su ukrali i skrivali 18 pušaka M48, koliko je i pronađeno prilikom njihovog hapšenja, ali ne i preostalih 10 koje nedostaju i za koje se terete krivičnim prijavama. Sledi dalja istraga u cilju otrkivanja gde je završilo oružje koje nedostaje.

Nestanak rashodovanog oružja u policijskom objektu u prostoru bivše kasarne u Užicu primećen je u sredu a dan kasnije vinovnici su pronađeni. Za provalu u magacin osumnjičen je 17-ogodišnji maloletnik koji je najpre razbio prozor neobezbeđenog skladišta, ušao u njega i, kako je saopštila policija, ukrao 28 rashodovanih karabina. Oružje je predao G.P. (23) koji mu je obećao deo novaca od prodaje pušaka i koje je puške predao M.Š. (24).

Ilustracija

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaIlustracija

Na porodičnom imanju M.Š. u selu kod Užica policija je pronašla 16 pušaka, dok su dve otkrivene u šumi nedaleko od kasarne.

G.P. i M.Š. danas će uz krivičnu prijavu a nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija biti predati sudiji za prethodni postupak Višeg sudu u Užicu.

 

Izvor:blic.rs/V. Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svi žele da bar na 5 minuta budu bračni par s Tare koji živi čaroliju

Oglasna Tabla

21. mart – Svetski dan poezije

Oglasna Tabla

Srpski proizvodi od voća pred japanskim uvoznicima

Oglasna Tabla