10.2 C
Uzice
септембар 17, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI Uncategorized

FUNKCIONERIMA U BAJINOJ BAŠTI UKINUTO ZADRŽAVANJE

Osnovno tužilaštvo u Užicu ukinulo je zadržavanje protiv Radomira Filipovića, predsednika opštine Bajina Bašta, i Dušana Glišića, bivšeg direktora „Direkcije za izgradnju“ iz Bajine Bašte, koje je juče uhapsila policija u Užicu u akciji „Signal“.

Tužilaštvo je našlo da ne postoje osnovi da se njima dvojici odredi pritvor.

Filipović u svojstvu predsednika Kriznog štaba, i Glišić kao njegov zamenik, privedeni su pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj.

Kako je saopštio MUP, 7. oktobra 2014. bez odluke Kriznog štaba njih dvojica su dali 11,7 tona cementa, koje je opština Bajina Bašta dobila od donacija posle majskih poplava, jednoj osobi iz Rogačice koja je u međuvremenu umrla, i tako joj omogućili protiv pravnu korist od 140.000 dinara.

Čovek kome je dat građevinski materijal, potvrđeno je „Blicu“, bio je vlasnik pastrmskog ribnjaka „DB Food“ u selu Rogačica koji je potpuno uništila istioimena reka.

Dragan Popović, advokat Radomira Filipovića, kaže za „Blic“ da je hapšenje dvojice visokih funkcionera opštine Bajina Bašta, bila obična farsa.

„Ovde je navodno sporno što je 11,7 tona cementa dato vlasniku ribnjaka 7. oktobra, a odluka Kriznog štaba o tome doneta je retroaktivno 7. novembra. Cement je isporučen na osnovu mišljenja komisije koja je procenjivala štetu koju su izazvale nepogode. Bajina Bašta je bila jedna od opština koje je pretrpela najveće štete u poplavama. Kako je pomoć pristizala – i od države i od privatnih donatora, odmah je prosleđivana ugroženom narodu. Zahvaljujući tom cementu, obnovljen je ribnjak i sačuvano svih osam radnih mesta na ovom uzgajalištu pastrmke“, kaže Popović.

On napominje da je ličnim vezama Radomir Filipović uspeo da obezbedi značajne donacije koje su pomogle njegovim sugrađanima.

Dragan Jelisavčić, advokat Dušana Glišića smatra da uslovi za hapšenje i zadržavanje nisu ni postojali.

„Stvar je potpuno jasna i čista. Glišić i Filipović nisu imali nikakav motiv da vlasniku ribnjaka pribave protivpravnu korist, već da mu pomognu da sanira štetu i obnovi proizvodnju. To je bilo u vreme vanredne situacije kada se žurilo da se donacije što pre upute oštećenima“, priča Jelisavčić.

Izvor: Blic/V. Lojanica
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Državljani Srbije bez vize mogu u 71 državu

Oglasna Tabla

Pevač „Magla benda“ Vladan Savić o Užicu i užičkoj publici (AUDIO)

Oglasna Tabla

Данас је Успење Пресвете Богородице – Велика Госпојина

Oglasna Tabla

Prof. Dr Danica Grujičić : „ Vreme je da se odužim Užicu“

Oglasna Tabla

Masimo Savić održao spektakularan koncert u Užicu i publici priredio nezaboravno veče (VIDEO+FOTO)

Oglasna Tabla

Slavko Kuzmanović posle 48 dana izašao sa bolničkog lečenja

Oglasna Tabla

Nađeno telo Beograđanina koji je nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

Dan opštine Bajina Bašta

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla