Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Funkcioneri iz Arilja priznali korupciju

Arilje – Devet od 10 osumnjičenih funkcionera iz Arilja zaključilo je sporazume sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela, Arilje – Devet od 10 osumnjičenih funkcionera iz Arilja zaključilo je sporazume sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela, a sud im je naknadno potvrdio sporazume i izrekao presude, koje su sada mahom postale pravosnažne, prenosi Tanjug.

Tako je bivši predsednik opštine M. N. zaključio sporazum o priznanju produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora, uz oduzimanje nelegalno stečenih 500.000 dinara.

Predsednik Mesne zajednice Kruščica T. K. i J. M. kao i direktor jedne privatne firme, osuđeni su na kućnizator od pet meseci, a od te firme oduzeto je 100.000 dinara. Predsednik Fudbalskog kluba „Budućnost” M. S. je zbog pranja novca priznao krivicu za godinu dana kućnog zatvora i plaća 100.000 dinara novčane kazne, a oduzeta mu je nezakonito stečena korist od 795.000 dinara.

Za falsifikovanje službene isprave krivicu su priznali zamenik načelnika Opštine Arilje R. N. V. i zamenik predsednika opštine B. V, koji su osuđeni na uslovne kazne od po pet meseci zatovora. Vlasnik preduzetničke radnje iz Arilja Ž.R. zbog produženog krivičnog dela pranje novca dobio je takođe uslovnu kaznu zatvora od šest meseci i novčanu od 100.000 dinara.

Sredinom novembra u jednom danu bilo je uhapšeno 28 osumnjičenih za korupciju u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru, od kojih je njih 18 već nakon saslušanja priznalo krivicu i zaključilo sporazume sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije. Svojim mahinacijama oni su kako se sumnja oštetili budžet Srbije za više miliona dinara.

GZS/Tanjug, Politika

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

ОГЛАСНА ТАБЛА

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

ОГЛАСНА ТАБЛА

Елена Тошић освојила је златну медаљу у дисциплини 100м прсно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ивана Парлић: „Одлука Скупштине града Ужица – против закона и против Ужичана“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фићијада по трећи пут у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почели Дани европске баштине у Сирогојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додељена градска признања за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Значајно унапређена понуда Туристичко рекреативног комплекса Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА