1.8 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Formiran Savet roditelja opštine Čajetina

U prostorijama osnovne škole Dimitrije Tucović, 12.decembra je formiran Savet roditelja opštine Čajetina koji čine roditelji iz osnovnih škola: „Dimitrije Tucović“, „Milivoje Borović“, „Savo Jovanović Sirogojno“, predškolske ustanove „Radost“, kao i roditelji iz srednje Turističko-ugostiteljske škole u Čajetini.

Na sednici je za predsednika saveta jednoglasno izabrana Bojana Nedović (PU „Radost“), a za zamenika Đorđe Borić (OŠ „Dimitrije Tucović“). Na početku sednice prisutnima se obratila direktorka OŠ Dimitrije Tucović, Milka Vasiljević, koja je roditelje upoznala sa glavnim područjima rada Saveta i da je za uspeh u obrazovanju potrebna zajednička akcija ne samo nastavnika, roditelja i đaka već kompletne lokalne zajednice. Svi su se složili da je vršnjačko nasilje danas glavni problem u školama i da je potrebno raditi kako na prevenciji tako i na kažnjavanju nasilja. Ovom prilikom je iznet primer OŠ Dimitrije Tucović gde postoji veliki broj sekcija i da je više od 80% đaka uključeno u rad sekcija, od kojih su najpopularnije planinarska, ekološka i ribolovačka. Takođe, je istaknuti i primer škole u Sirogojnu gde đaci i nastavnici u saradnji sa roditeljima organizuju društveno-korisne akcije kao što su sadnja cveća i pošumljavanje.

Na sednici se razgovaralo i o promenana u školskim kuhinjama kako bi se promovisala zdrava hrana. Ovde su istaknuti primeri dobre prakse u kuhinjama PU Radost i OŠ Milivoje Borović u Mačkatu. Sednici su prisustvovali pored članova i predstavnici sportskih klubova i udruženja sa teritorije opštine Čajetina koji su izneli predloge o mogućim vidovima saradnje u narednom periodu.

Izvor: zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prvog januara, plastične kese biće skoro potpuno ukinute

Oglasna Tabla

Zbog radova na vodovodnoj mreži u četvrtak 11. decembra bez vode potrošači u Dositejevoj ulici i delu Ulice Kralja Petra

Oglasna Tabla

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 20 miliona evra (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požrtvovana vaspitačica iz Ivanjice: „Za njihov osmeh išla bih peške i do Beograda“

Oglasna Tabla

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla