28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Formiran Savet roditelja opštine Čajetina

U prostorijama osnovne škole Dimitrije Tucović, 12.decembra je formiran Savet roditelja opštine Čajetina koji čine roditelji iz osnovnih škola: „Dimitrije Tucović“, „Milivoje Borović“, „Savo Jovanović Sirogojno“, predškolske ustanove „Radost“, kao i roditelji iz srednje Turističko-ugostiteljske škole u Čajetini.

Na sednici je za predsednika saveta jednoglasno izabrana Bojana Nedović (PU „Radost“), a za zamenika Đorđe Borić (OŠ „Dimitrije Tucović“). Na početku sednice prisutnima se obratila direktorka OŠ Dimitrije Tucović, Milka Vasiljević, koja je roditelje upoznala sa glavnim područjima rada Saveta i da je za uspeh u obrazovanju potrebna zajednička akcija ne samo nastavnika, roditelja i đaka već kompletne lokalne zajednice. Svi su se složili da je vršnjačko nasilje danas glavni problem u školama i da je potrebno raditi kako na prevenciji tako i na kažnjavanju nasilja. Ovom prilikom je iznet primer OŠ Dimitrije Tucović gde postoji veliki broj sekcija i da je više od 80% đaka uključeno u rad sekcija, od kojih su najpopularnije planinarska, ekološka i ribolovačka. Takođe, je istaknuti i primer škole u Sirogojnu gde đaci i nastavnici u saradnji sa roditeljima organizuju društveno-korisne akcije kao što su sadnja cveća i pošumljavanje.

Na sednici se razgovaralo i o promenana u školskim kuhinjama kako bi se promovisala zdrava hrana. Ovde su istaknuti primeri dobre prakse u kuhinjama PU Radost i OŠ Milivoje Borović u Mačkatu. Sednici su prisustvovali pored članova i predstavnici sportskih klubova i udruženja sa teritorije opštine Čajetina koji su izneli predloge o mogućim vidovima saradnje u narednom periodu.

Izvor: zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla