OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Formiran Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Užicu

Saopštenje za javnost o formiranju Gradskog odbora SSP Užice

U Užicu je 08.10.2021. godine, formiran Gradski odbor Stranke Slobode i Pravde. Za predsednika Gradskog odbora izabran je Aleksandar Veselinović, istaknuti užički advokat, potpredsednica GO je Vesna Blagojević pedagog, a predsednica Izvršnog odbora je Katarina Mićunović menadžer prodaje.

Užice su uvek vodili ljudi koji su imali, pored ljubavi prema gradu i viziju, obrazovanje i snagu volje da ga unaprede, izrgrade, ulepšaju i sačuvaju, na ponos sugrađana. Užice je kao grad, uvek bilo simbol slobode i napretka, a Užičani, poznati po svom britkom i brzom umu, uvek ponosni na svoju dugu, bogatu istoriju, od neolitskog naselja Staparska gradina, rimskog Kapedunuma, prestonog grada velmože Nikole Altomanovića do Užičke republike i brojne  prirodne lepote koje ga okružuju i čine najlepšim delom Srbije. Kao izraz težnje Užičana da zauzmu mesto na karti Evrope i iskorače iz male balkanske kasabe i varošice i postanu civilizovan grad, izgrađena je 1900. godine i prva električna centrala podignuta po Teslinim principima polifaznih struja u Srbiji, svega pet godina posle centrale na Nijagari. To svetlo u tami želimo da vratimo gradu, koji je, na žalost postao neprepoznatljiv i iz koga, decenijama već, zbog loše i pogubne politike na lokalnom i nacionalnom nivou, odlaze mladi i obrazovani ljudi, a oni koji ostaju zastrašeni su i ucenjeni od strane vladajuće stranke, na svim nivoima. Kod građana želimo da probudimo građansku svest i solidarnost, da ih oslobodimo straha, da postanu svesni činjenice da su upravo oni donosioci odluka i da su poslodavci lokalne samopurave, a ne obrnuto. Da su opštinski funkcioneri ti koji treba da polažu račun građanima za sve što je dobro ili loše urađeno i da se odluke donose transparentno, a ne u uskom interesnom krugu, stranačkih funkcionera vladajuće stranke, jer građanin ima pravo da u svakom trenutku vidi i da zna kako je potrošen novac iz gradskog budžeta, koji upravo on puni kroz razne poreze i namete.

Borićemo se za slobodu lokalnih medija, borićemo se da naš grad bude čistiji, uređeniji, da se sačuvaju od vandalskih građevinskih poteza zaokružene urbanističke celine, po kojima je grad prepoznatljiv, a da bi se namiriila “utaljena bratja’“ preko džepova građana. Borićemo se da ponovo postanemo Univerzitetski centar, u koji mladi dolaze da svojom energijom i pameću ožive grad, a ne da iz njega beže Vratićemo Užice na kulturnu mapu regiona, a jedan od prioriteta, ako ne i najvažniji nam je i zaštita našeg prebogatog prirodnog okruženja, koje zahteva najviši stepen odgovornosti.

Dragi Užičani, pozivamo vas da se oslobodite straha i da nam se pridružite u zajedničkoj borbi da Užice vratimo Užičanima, svojim predlozima, idejama i angažovanjem. Živimo u teško i izazovno vreme, primereno izreci “ako ne mi, onda ko, ako ne sad, onda kad?”, da nas se preci ne stide, jer ovaj grad nema nikog do nas samih. BEZ STRAHA!

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla