Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

FIS Ski rol Zvezda kup na Zlatiboru – prvi dan

Na Zlatiboru je počeo FIS Ski rol Zvezda kup 2021, a najbolji smučari iz regiona su na programu imali šest trka. Takmičenje je otvorila trka na pet kilometara u ženskoj konkurenciji. Prvo mesto je pripalo domaćoj takmičarki Anji Ilić. Ona je imala vreme 16:51.3 i osvojila je 72.94 FIS boda. Drugo mesto je zauzela takmičarka iz Grčke Paraskeva Ladoulou, dok je njena zemljakinja Marija Ntanou bila treća.

Pored Anje Ilić Srbiju su na ovoj trci predstavljale Isidora Ćupović (11.mesto), Emilija Bućić (12.mesto), Aleksandra Ružić (13.mesto) i Maida Drndić koja nije završila trku.

U muškoj konkurenciji u trci na deset kilometara prvo mesto je osvojio takmičar iz Mađarske Kristof Lagler, koji je imao vreme 25:07.6. Drugo mesto je zauzeo reprezentativac Srbije Miloš Milosavljević, a treće mesto je pripalo Danijelu Peškovu iz Bugarske. Što se tiče rezultata ostalih takmičara iz Srbije Rejhan Šmrković je bio deveti, Miloš Đorđević petnaesti i Nikola Đorđević šesnaesti.

Pored takmičenja u seniorskoj konkurenciji na programu su bile i četiri trke u mlađim kategorijama. U trci na tri kilometra za dečake (U-14) prvo mesto je osvojio Evangelos Athanasiou (Grčka). Andrija Tošić (Srbija) je bio drugi a Teo Petrušu (Severna Makedonija) je zauzeo treće mesto. Kada su u pitanju devojčice Kristina Roza iz Grčke je bila prva, njena sunarodnica Georgia Tsiarka je bila druga. Domaća takmičarka Sofija Bućić je zauzela treće mesto a Sara Milekić je bila četvrta.

U kategoriji U-12 među dečacima prvo mesto je pripalo Aleksandru Jordanoskom iz Makedonije. Grk Georgios Giannoulaksi je bio drugi, dok je Makedonac Blagojce Trajanoski bio treći. Među devojčicama sve medalje su osvojile domaće takmičarke. Prvo mesto je osvojila Anđela Rajevac. Druga je bila Jelena Joksimović dok je Lana Tošić zauzela treće mesto.

zlatiborpress.rs

(foto – Zlatibor.tv)

Izvor: Zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА