ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Финално извлачење 1. круга наградне игре „Узми рачун и победи“

БЕОГРАД – Данас ће бити одржано финално, пето извлачење првог круга наградне игре Узми рачун и победи, уз директан пренос на првом програму РТС од 18 часова.
У четвртак је надмашена је магична бројка од 100.000.000 скенираних рачуна, што овогодишње издање наградне игре чини убедљиво најуспешнијим од свих издања до сада, саопштила је данас Влада Србије.

Сви рачуни скенирани до данас у подне биће у конкуренцији за награде од 18 часова, а награде су највредније до сада – један трособан и један четворособан стан у Београду добиће нове власнике, које ће одредити наш прослављени кошаркаш Игор Ракочевић.

Министар финансија Синиша Мали признаје да је овакав одзив превазишао сва очекивања.

Можда смо се надали оваквим статистикама, али да будем у потпуности искрен, нисмо их очекивали. Ми данас, после тачно два месеца од почетка рада апликације, имамо више од сто милиона скенираних рачуна, од 920.000 пунолетних грађана Србије колико их је инсталирало апликацију до сада“, рекао је Мали.

Он је признао да је било одређених бојазни како ће људи прихватити прелазак са коверата на апликацију, да ли ће се снаћи у нечему за њих потпуно новом.

„Показали су међутим да се сналазе у дигитализацији много боље него што се мисли, оценио је Мали.

Истакао је да овакав успех наградне игре показује колико су грађани Србије савесни и одговорни према сопственој будућности.

Желим да се у име Владе Србије захвалим свим грађанима на оволиком одзиву у наградној игри Узми рачун и победи, као и нашим партнерима из НАЛЕД-а на подршци у реализацији наградне игре. Овакве бројке су доказ да грађани заједно са Владом, у истом тиму, раде на светлијој и бољој будућности Србије“, казао је министар финансија.

Како је објаснио, узимањем рачуна при свакој куповини, сигурни смо да ће порез бити плаћен и да ће се у буџету наћи више новца за нове аутопутеве, школе, вртиће, за обнову наших здравствених установа, за додатно повећање плата и пензија.

„Заиста сам неизмерно поносан на грађане Србије који су показали завидну одговорност. Напомињем да је ово само прво полувреме, наставите да узимате рачуне и да их скенирате на вашој апликацији, јер нас на јесен очекује још пет извлачења, рекао је Мали.

У јесењим извлачењима, потпуно равноправно, учествоваће сви рачуни послати од 24. децембра прошле године и током читавог периода између два круга рачуни моћи да се несметано скенирају.

Право на учешће у наградној игри Узми рачун и победи имају сви пунолетни грађани Србије, а за учествовање неопходна је инсталирана истоимена апликацију на мобилном телефону. Наградну игру организују Влада Србије и НАЛЕД, са циљем сузбијања сиве економије и подизања нивоа свести грађана о значају узимања рачуна при свакој куповини.

РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа