ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

Филм „Златибор планина богова“ премијерно је приказан публици у Културном центру на Златибору. Идејни творац овог документарно-играног остварења је директор ТОЗ-а Владимир Живановић, који је желео да кроз историјски важне датуме, опише сву лепоту Златибора.

Поводом 130 година организованог туризма на Златибору, Туристичка организација Златибор и Општина Чајетина у коопродукцији са нишком Сити Групом снимили су, као поклон мештанима и гостима златне планине, документарно-играни филм „Златибор, планина богова“. Филм је настао по идеји директора Туристичке организације Златибор, Владимира Живановић.

„Изузетно сам поносан што имамо прилику да будемо део једног оваквог јубилеја. Искористио бих прилику да се захвалим Сити групи из Ниша, продуценту Оливеру Пауновићу, комплетној глумачкој екипи која је учествовала у реализацији филма и сматрам да смо направили квалитетан филм којим ћемо се у наредном периоду представити и по Србији и региону. Сигуран сам да ће сви наши посетиоци имати прилику да кроз овај филм сазнају пре свега нешто више о Златибору, да се упознају са многим лепотама Златибора, али и да нађу мотив да дођу и посете Златибор“, рекао је Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор.

Филм приказује сву лепоту наших крајева али и чува за поколења дух Златибораца који негују и брижљиво кроз богату историју, чувају гостољубивост која је позната од давнина. Задовољство овим филмским остварењем изразио је и Арсен Ђурић,председник скупштине општине Чајетина.

„Ретка су места која се могу похвалити овако дугом традицијом бављења туризмом и мислим да нас је овај филм квалитетно провео кроз читав период од 130 година. Надам се ће филм видети доста публике, не само у Србији већ у читавом региону. Поред своје улоге да историјски сачувамо оно што се дешавало, мислим да ће филм имати и свој промотивни карактер и да ће допринети промоцији Златибора као туристичког места“, рекао је Арсен Ђурић, председник скупштине општине Чајетина.

Филм прати причу насталу по текстовима Милисава Р. Ђенића и Снежане Ђенић, а кроз филм нас као наратор води један од најпопуларнијих савремених српских глумаца Небојша Дугалић. Претпремијерно је приказан на фестивалу туристичког филма у Врмџи, где је освојио прву награду и добио Гран при за најбољи туристички филм.

„Верујем да је филм направио ново златиборско чудо, јер ће на тај начин будућа поколења имати могућност да боље сазнају и на неки начин да се едукују о томе како је изгледао Златибор некада а како данас изгледа, а можда и да имају неке смернице за будућност. Отприлике неких годину и по дана је трајало снимање филма. Много су ми помогли глумци ужичког народног позоришта, цела екипа овде са Златибора и људи који су дали свој допринос да овај филм угледа светлост дана. Ту је и Небојша Дугалић, врхунски српки глумац, редитељ Владимир Ристић који је доста радио на филму и моја продукцијска кућа која је направила још један документарни филм“, каже Оливер Пауновић, продуцент филма.

Након премијере на Златибору, филм ће бити приказан и у Нишу, Новом Саду и Београду а затим следи његов животни пут на разним фестивалима и телевизијама.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА