OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Filipović: Kik bokseri najvažniji, a ne funkcije

Jedan od najbolji srpskih kik boksera Nikola Filipović razočaran je i ljut što su, kako kaže, neki ljudi dali sebi za pravo da zarad ličnih interesa ometaju razvoj boraca i uskrate im spektakl “Zlatni kik bokser”.

Naime, zbog previranja u Savezu i izborne Skupštine krajem januara, otkazan je turnir na kojem je Filipović, svetski i evropski šampion, trebalo da odmeri snage sa sjajnim Poljakom Mihalom Turinskim u superteškoj kategoriji.

– Malo je reći da smo razočarani, svi mi koji je trebalo da nastupimo na turniru koji bi bio direktno prenošen na kanalu Arena Fight. Vredno smo radili, živeli za to da nas cela Srbija vidi, ali zarad nečijih ličnih interesa, otkazan je ”Zlatni kik bokser”, koji je predsednik Srđan Bugarčić digao na svetski nivo u poslednje dve godine – rekao je Filipović Tanjugu.

Momku koji je 2017. osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a onda godinu dana kasnije zlato na EP u Slovačkoj i konačno najsjajnije odličje i na poslednjem SP 2019. u Sarajevu, neke stvari, kako kaže, nikako nisu jasne.

– Razumem ja želju za funkcijom kod pojedinih ljudi, ali ako stvarno vole kik boks kao što to predstavljaju u javnosti, trebalo je da nas puste da se takmičimo, pa onda da jure funkcije. Međutim, očigledno ne shvataju da u kik boksu, kao i u ostalim sportovima, borci i igrači moraju da budu važniji od fotelja – ističe Filipović.
Dodaje da njega, a tvrdi da zna da je takav osećaj i kod ostalih saboraca u reprezentaciji, pomalo plaše potencijalne promene u Kik boks savezu.

– Dok Srđan Bugarčić nije došao na čelo Saveza, moram da priznam da nije bilo nekog plana i programa na pripremama. Cenim te ljude koji su tada radili s nama, ali smatram da uz nas treba da budu mladi i ambiciozni treneri, željni uspeha – rekao je Filipović.

Sada imamo mlade stručnjake, koji znaju kako se radi, smatra Filipović.
– Vidite, ”difovac” sam, znam koliko je bitno imati kompletan plan priprema za takmičenje i pridržavati ga se striktno. Sadašnji selektor i treneri su napravili hemiju sa nama takvu da smo u Sarajevu na poslednjem SP bili ”barabar” sa Rusima, koji su sam svetski vrh. Sada to neko hoće da sruši, normalno je da strah postoji kod nas – zaključuje Filipović.

Izvor: republika.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dobrodošlica za nove investitore

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu od virusa kovid-19 obelo 116 osoba

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Za sada bez novih mera, konačna odluka u petak!

Oglasna Tabla

Obaveštenje o plaćanju usluge zakupa i održavanja groblja

Oglasna Tabla

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano 315 covid pacijenata

Oglasna Tabla

U kafiće do 18h: Zaseda Krizni štab, očekuju se nove mere

Oglasna Tabla

Zaboravljeni heroj Drugog svetskog rata: Od ustaša OTEO voz pun Srba, a onda je krenula FILMSKA potera

Oglasna Tabla

Otvaranje vrtića u Ljubišu na proleće (VIDEO)

Oglasna Tabla