6 C
Uzice
новембар 20, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

FILIPOVIĆ: GRADIMO I POSLE IZBORA

BAJINA BAŠTA. Kraj kalendarske zime i početni dani ovogodišnjeg proleća bili su vrlo lepi pa su oživela mnoga gradilišta uglavnom u gradu,ali i u seoskim sredinama. Bili su to ujedno i „sitni sati“ pred izbore za predsednika Srbije pa se začas pronela priča da se to sve radi zbog izbora. Izbori dođoše i prođeše, a radovi se nastaviše i proširiše.

-Mi radimo prema planu, nikako u izborne svrhe. Kampanja traje mesec, dva, izbori jedan dan, a mi radimo cele godine. Tu smo da rešavamo probleme građana i stvaramo im bolje životne uslove. Konkretno krajem aprila krenuli smo u veliku akciju da u gradu rešavamo probleme sa sokacima na više mesta. To su delovi koji nikada neće biti ulice, ali su značajni građanima zbog prilaza kućama. Asfaltiramo ih, rešavamo usput i druge probleme na tim mestima. Uradili smo već devet sokaka. U planu je da uradimo 21 sokak. Moram da pohvalim građane jer se masovno uključuju u akcije. Osim učešća od 20 % u asfaltiranju, pomažu u uređenju putne okoline tako da radovi idu brže i lakše- kaže predsednik opštine Radomir Filipović.

Rade se sokaci na više mesta, oko bivše Veterinarske stanice, u Višesavi a o onom u Čučkovićima predsednik Filipović kaže:

– Od kako sam ja na čelu opštine, u Čučkovićima samo u jednom sokaku intervenisali smo jedanaest puta posle obilnih kiša. Saniramo to, nove kiše to sve ponište i sve tako. Sad smo postavili asfalt. Padaju kiše, ali problema tu više nema. Smatramo da je jedino rešenje za grad da se prema mogućnosti postavlja asfalt na svakom mestu jer je to u konačnom mnogo isplatljivije, za građane bolje.

Planirana rekonstrukcija državne saobraćajnice kroz Bajinu Baštu je izostala. Predsednik Filipović kaže da je sve dogovoreno sa Putevima Srbije i generalni direktorom Zoranom Drobnjakom, ali da radovi kasne iz razloga što izvođač Putevi Užice nije bio u mogućnosti da se angažuje zbog velikih radova na putu Bajina Bašta – Rogačica. Ono što posebno raduje je podatak da su Putevi Srbije prihvatili svoje učešće u projektovanju tunela Kadinjača i da je potpisan sporazum sa njima od strane naše opštine i Užica oko nastavka daljih radova. Filipović ističe da mu je drago što u susretu sa građanima oni ističu da se sada više gradi u gradu nego ranije.

Na pitanje šta je sa planiranim radovima na Trgu „Dušana Jerkovića“, prvi čovek opštine veli:

– Gradski trg nam je veliki problem. Još uvek čekamo projektnu dokumentaciju. U međuvremenu krenuli smo da uredimo drvored u Glavnoj ulici i neravnine oko njega. Trg je autorsko delo arhitekte Tome Markovića i on se već interesovao šta mi to želimo da menjamo. Ne možemo zadržati one klizave površine. Ipak, sačekaćemo da struka kaže svoje i da rešenje. Imamo volju Hidroelktrane, Nacionalnog parka i nekih privatnih preduzeća da pomognu da trg bude lep i funkcionalan. Napominjem da ćemo ove godine rekonstruisati i pet velikih ulica i konačno rešiti sve probleme vezane za Planu.

Радови на канализацији и тротоарима
Radovi na kanalizaciji i trotoarima

Mnogo godina priča se o potpunom povezivanju opštine Bajina Bašta sa Kosjerićem asfaltnim putem.Na postojećem je potrebno asfaltirati još sedam kilometara pa da to bude kompletirano.

– Postoji dobra volja opština, Putevi Srbije su dali zeleno svetlo. Problem je što je predračun za tih sedam kilometara vredan 200 milina dinara. To je previše. Ostaje da Putevi Požega, kao planer predračuna, daju razjašnjenje šta je to što toliko košta. Posle toga doneće se konačna odluka – ističe predsednik opštine Radomir Filipović.

V.M.
Izvor:Drina Info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla

Učestali požari usled ljudske nepažnje

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Baka sovija je vodeničarka I to jedina u zapadnoj Srbiji

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla