ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Фићом гази сметове на Копаонику: Јован машином старом 45 година превалио српске планине

Иако је стар, фића је за Јована најбоља машина. Јован Митровић из Ниша један је од ретких који су се у претходних неколико дана запутили ка завејаним српским планинама, и то ни мање ни више него са аутомобилом марке „фића“ старим чак 45 година.

Иако је многима сам полазак на пут кроз мећаву и ветар уливао језу у кости, за овог Нишлију не постоји већа авантура од вожње белим стазама дуж Копаоника.

Како каже Јован за Телеграф.рс, што су услови неповољнији, за њега и љуту црвену машину, задатак је све изазовнији и занимљивији. Наиме, страх је постојао, али не од временских неуслова, већ нових аутомобила који прете његовом мезимцу на сваком ћошку.

– Када је фића у питању, страх је увек присутан ако не због превеликог снегова онда због превеликих данашњих аутомобила, теренаца и осталих… Данашњи аутомобили су у просеку од 1500 до 2000 килограма, а мали фића је тежак само 600, тако да сваки контакт са неким аутом био би јако опасан и за мене и за мог фићу – наводи Јован за наш портал.

Иако има година, Јованова машина још није наишла на препреку коју није могла да пређе, а Нишлија је уложио све напоре да га врати на „фабричка подешавања“.

– Још увек хвала Богу нисмо имали никаквих проблема и још увек нисмо наишли на препреку коју фића није могао да прегура. Аутомобил је стар 45 година, купио сам га полурестаурираног и кроз неколико месеци средио сам му 99% недостатака које је имао. Тако да је сада прави лепотан – закључује поносни власник.

Телеграф.рс / Фото: Принтскрин: Инстаграм/принтсцреен/јоцатф

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула