Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Фићом гази сметове на Копаонику: Јован машином старом 45 година превалио српске планине

Иако је стар, фића је за Јована најбоља машина. Јован Митровић из Ниша један је од ретких који су се у претходних неколико дана запутили ка завејаним српским планинама, и то ни мање ни више него са аутомобилом марке „фића“ старим чак 45 година.

Иако је многима сам полазак на пут кроз мећаву и ветар уливао језу у кости, за овог Нишлију не постоји већа авантура од вожње белим стазама дуж Копаоника.

Како каже Јован за Телеграф.рс, што су услови неповољнији, за њега и љуту црвену машину, задатак је све изазовнији и занимљивији. Наиме, страх је постојао, али не од временских неуслова, већ нових аутомобила који прете његовом мезимцу на сваком ћошку.

– Када је фића у питању, страх је увек присутан ако не због превеликог снегова онда због превеликих данашњих аутомобила, теренаца и осталих… Данашњи аутомобили су у просеку од 1500 до 2000 килограма, а мали фића је тежак само 600, тако да сваки контакт са неким аутом био би јако опасан и за мене и за мог фићу – наводи Јован за наш портал.

Иако има година, Јованова машина још није наишла на препреку коју није могла да пређе, а Нишлија је уложио све напоре да га врати на „фабричка подешавања“.

– Још увек хвала Богу нисмо имали никаквих проблема и још увек нисмо наишли на препреку коју фића није могао да прегура. Аутомобил је стар 45 година, купио сам га полурестаурираног и кроз неколико месеци средио сам му 99% недостатака које је имао. Тако да је сада прави лепотан – закључује поносни власник.

Телеграф.рс / Фото: Принтскрин: Инстаграм/принтсцреен/јоцатф

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено девет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас умерено облачно и осетно топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА