OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Festival savremene umetnosti “Videopark” u galeriji Reflektor

Treće izdanje festivala savremene umetnosti “VIDEOPARK” održaće se ove godine od 22-24. jula u prostoru Galerije Reflektor u Krčagovu, u parku ispred kao i drugih prostorija u okviru Centra za Vizuelne umetnosti, a uz podršku Austrijske ambasade u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja i Grada Užica.

Na trodnevnom programu moći ćete da pogledate neke od filmskih, dokumentarnih i eksperimentalnih ostvarenja umetnika iz celog sveta, kao i izložbu radova umetnika iz Austrije i Srbije, ali i studenata Univerziteta umetnosti u Beču. Oni će tokom sedmodnevnog istraživanja i posećivanja različitih lokaliteta na prostoru Grada Užica, pokušati da razotkriju paradigme i matrice koje su utkane u fenomene individualnih i kolektivnih događaja koji su se dešavali kroz dugu istoriju ovog grada.
Otvarajući pitanja identiteta, stvarnih istina, političke korektnosti, kolektivnih fenomenologija, ali i aludirajući na probleme migranata, granica, indiferentnosti, umetnici će pokušati da reflektuju svoj umetnčki rad kroz prizmu navedenih slučajeva i fenomenologija.


Cilj festivala “Videopark” je da širu javnost upozna sa savremenim umetničkim praksama na polju videa, filma i pokretnih slika, kao i da ukaže na nedovoljnu afirmaciju ove vrste umetničkog izraza. Predstavljanje eksperimentalnih dela koja kroz širok spektar vizuelnih formi, procesa i praksi uključuju pitanja i doprinose kreativnom i kritičkom razumevanju stvarnosti, kao i primena oblika savremenih digitalnih medija, samo su neke od stvari koje promoviše “Videopark”. Radeći sa lokalnom zajednicom, podržavajući decentralizaciju u umetnosti i stvarajući platformu za sve mlade umetnike, cilj Udruženja Vizuelnih umetnika iz Užica je da preusmeri središte sa velikih kulturnih centara, festivala i sajmova umetnosti na manja mesta, te da kroz uzajamno i zajedničko podržavanje stvori mesto za sve vizuelne umetnike koji uglavnom koriste video kao osnovni jezik umetničkog izražavanja.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slava hrama Svetog Arhangela Gavrila u Staparima

Oglasna Tabla

10 dana na moru čini čuda za dušu I tijelo: evo zašto!

Oglasna Tabla

Kon: Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine

Oglasna Tabla

Za svako rođeno dete 5.000 evra!?

Oglasna Tabla

Novosađanka poginula u teškoj nesreći u Sevojnu, muž i dete povređeni

Oglasna Tabla

Lovci odstrelili srndaća koji je napadao ljude u okolini Kruševca, među povređenima i dve devojčice

Oglasna Tabla

Trotineti zabranjeni na trotoarima, vozačI da polažu test? Novi zakon konačno bi trebalo da reši pitanje modernih dvotočkaša

Oglasna Tabla

Četiri medalje srpskih matematičara na olimpijadi – zlato, dva srebra i bronza

Oglasna Tabla

Pasulj sa suvim rebrima: Dodajte samo kupus salatu i hleb i uživajte u ručku

Oglasna Tabla