Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Festival „Moravski biseri“ na zlatiborskoj sceni

Popularni izvođači narodne muzike učestvovali su na 27. radio televizijskom festivalu ‘’Moravski biseri’’, koji je u sredu 25. avgusta održan na Kraljevom trgu.

Bilo je to veče za ljubitelje dobre pesme, jer su pred publikom nastupili: Vera Matović, Era Ojdanić, Milanče Radosavljević, Jelena Broćić, Mirko Kodić, Medeni mesec, Sanja Maletić, Ranko Šemić, Ivan
Kukolj Kuki, Ćana i Aleksandra Ristanović. Sve pevače pratio je orkestar virtuoza na harmonici Borka Radivojevića.

Ovom prilikom dodeljena je godišnja muzička nagrada ‘’Zlatni melos’’, koja se dodeljuje pevačima, kompozitorima, aranžerima, radio I TV emisijama, kao i istaknutim pojedincima koji svojim radom doprinose popularizaciji naše muzičke scene. Dobitnici ‘’Zlatnog melosa’’ za 2021. (po odluci saveta kome predsedava Rade Radivojević) su frontmen grupe ‘’Piloti’’ Kiki Lesendrić i poznati trubač Dejan Jevđić sa svojim orkestrom.

Festival „Moravski biseri“, pokrenut u cilju očuvanja srpskog nacionalnog identiteta pretočenog u pesmu, okupljao je poznate pevače svih 26 prethodnih godina. Na njemu je do sada premijerno izvedeno preko 800 novih kompozicija pisanih u duhu izvornog melosa, od kojih se na desetine svakodnevno slušaju u programima radija i televizije. Smotra ima takmičarski karakter, pesme se odabiraju konkursom,a potom aranžiraju, snimaju i premijerno izvode na festivalu. Pre održavanja predstavljaju se širokom auditorijumu, što omogućava da slušaoci i gledaoci učestvuju u izboru pobedničkih kompozicija.

Na ovim ‘’Moravskim biserima’’ zdravicu je održao Dragiša Simić, autor projekta ‘’Prela i posela’’. Festival su organizovali ‘’Melos marketing’’ i Muzička mreža Srbije, uz produkciju ‘’Maestro internacionala’’ i podršku Turističke organizacije Zlatibor, SOKOJ-a, OFPS, Organizacije muzičkih autora Srbije, PI (prava interpretatora) organizacije i Dunav osiguranja. Medijski pokrovitelji su TV Prva i RTS Planeta.

TP Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен јубилеј Педагошког факултета Ужице, 30 година успешног постојања и рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Маме су закон: Удружење покренуло петицију за допуну Закона о раду

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено са грађанима о новом нацрту Одлуке за програм “Удружимо се “ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело заказивање термина за упис у школу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трибина „Да нам школа буде сигурна“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прва епизода нове кампање „У загрљају Златибора“ – Ски центар „Торник“

ОГЛАСНА ТАБЛА

“Веселе осамдесете” у Градском културном центру

ОГЛАСНА ТАБЛА