4.8 C
Uzice
март 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

FABRIZIO BARMBILLA JE NAJOMRAŽENIJI LIK NA SRPSKOM FEJSBUKU, A ON I DALJE NEMA POJMA ZAŠTO

Sigurno ste i vi od nekog dobili poruku upozorenja na izvesnog gospodina pod imenom Fabrizio Brambilla koji šalje Srbima pozive za prijateljstvo, a onda im hakuje profile.

„Znači: Reci svim svojim kontaktima sa svoje Mesindžer liste da ne prihvataju zahtev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvij akaunt Fejsbuka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Prosleđeno kako je primljeno“, stoji u poruci koja se brzinom munje proširila mrežom.

Fabrizio Brambilla
Fabrizio Brambilla Foto: Printscreen / Noizz.rs

Naravno, kad se ispostavilo da je reč o prevari već je bilo kasno.

Za to vreme, pravi Fabrizio Brambilla, umetnik iz Bolonje, ni kriv ni dužan živi svoj život, kači na svoj profil fotke i zanimljive sportske vesti, i pojma ne bi imao da je postao takav „strah i trepet“ među korisnicima Facebooka – da nisu počeli da mu prete smrću.

„Zaista? Šta reći na ovo?“ – zapitao se kad je video objavu momka koji se sprema da „ode u Italiju da ubije Fabrizia Brambillu“.

I možemo samo da zamislimo kako su ga zbunile poruke na srpskom u fazonu: „Koga ti to hoćeš da hakuješ, a majmune?“ i „Gde ti je taj pas da ga rasporim?“.

Srećom, neki su se našli da mu objasne da je postao viral u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji, ali izgleda i ostatku sveta. Sad je od toga ispalo totalno zezanje gde mu neki traže autogram ili ga mole da im postane prijatelj.

Mada, sumnjamo da je njemu baš zabavno.

Inače, za ubuduće – profil na Facebooku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj; takođe, Facebook prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vreme doda veliki broj ljudi verovatno bio obrisan.

Izvor: Noizz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla