12.8 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Devojci rekao da joj je tatu „ubila crna magija“, ona mu dala skoro 9 miliona dinara da joj pomogne, a on je sada dobio neočekivanu kaznu

Željko Terzić (41) koji je od svoje poznanice i njene majke nekoliko godina uzimao novac da bi im navodno njegov prijatelj skinuo crnu magiju oglašen je krivim pred Osnovnim sudom u Užicu.

Terziću je na teret stavljeno krivično delo prevara koju je on tokom suđenja priznao i prihvatio sporazum sa Tužilaštvom, pa mu je izrečna kazna zatvora od dve godine i tri meseca. Prevatant je obavezan da oštećenima vrati osam miliona dinara koje je od njih uzeo, a uz to i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Decembra prošle godine ovaj Užičanin je uhapšen prilikom primopredaje 4.422 evra, ispostavilo se obeležanih novčanica, koje mu je njegova 37-godišnja prijateljica dala. Pre ovoga ona je policiji prijavila da mu je u prethodne tri godine,u više naravata, računajući i sumu koja je zatečena prilikom hapšenja, dala ukupno 9.479.200 dinara.

Ovoliki novac u ratama počela je da mu daje 2015. kada ju je on ubedio da je uzrok očeve smrti crna magija koja preti i njoj i njenoj majci. Obećao joj je pomoć, ali za uzvrat tražio novac koji on “treba da da belom magu” da bi ovaj skinuo vradžbine.

U strahu da će nju i majku zadesiti isto što i njenog oca žena mu je slepo verovala i davala mu debele pare, i tako pune tri godine dok nije posumnjala da je Terzić vara.

Prilikom Terzićevog hapšenja pronađeni su određeni predmeti koje mu je poznanica predala, a koji su, poput pramena kose, bili “neophodni” u skidanju crne magije.

Veštačenjem se tokom suđenja pokazalo da Terzić nije uzeo 9.479.200, već nešto malo preko osam miliona dinara.

Takođe, na sudu se ispostavilo da Užičanka koja mu je davala novac nije bila jedina oštećena, već je taj status dobila i njena majka koja je, kao i ćerka, sve vreme verovala prevarantu.

Izvor:www.blic.rs/V.L.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla