ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ево шта кажу званичници поводом пожара у Чиготи

Златибор – Поводом пожара који је захватио Специјалну болници за болести штитасте жлезде и болести метаболизма „Чигота Златибор” огласио се и председник општине Чајетина Милан Стаматовић који је одмах јутрос био на лицу места.

„Институ Чигота је препознатљив и све што је Златибор последњих 30 година везују се за Чиготу. Ово је за нас велика штета и надам се да ћемо уз помоћ свих надлежних републичких и локалних институција успети врло брзо да га вратимо тамо где је био и пре пожара. Пожар је настао на крову, на тим задњим етажама и штета је вероватно огромна, јер приликом гашења је све уништино и водом и алатима који су били потребни да би се дошло до центра пожара. Ватрогасне екипе из Ужица и Чајетину раде на локализацији пожара, а ми ћемо после видети да што пре објекат ставимо у функцију”, рекао је Стамтовић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Ужице Саша Цицварић казао је да је у 23.47 минута Ватрогасно – спасилачка јединица Чајетина добила дојаву о пожару.

„Све расположиве снаге су изашле на терен и из Чајетине и из Ужица. Доласком на лице места затекнут је пожар у разбукталој фази, односно пламен је изашао на кров. Отежавајуће околности приликом гашења пожара су биле велика задимљеност, доста гориве материје, јер шести спрат, који је горео, је од дрвеног материјала, изолације и пластичне покривке тако да је велико исијавање температуре било у том тренутку. Када се стигло на лице места приступило се евакуацији, 114 пацијената је евакуисано од тога 30 деце а било је и непокретних особа. Брзом и благовременом акцијом ватрогасаца сви су збринути, и нема повређених лица. Сви су смештени у Палисад и Студенстки смештај. Надљудским напорима ватрогасци су успели да спасу остале блокове установе, и у седам јутрос пожар је локализован. Тренутно је дежурство, ватрогасци обилазе, ако се негде појави пламен”, истакао је Цицварић.

Он наводи да је сарадња била потпуна са Полицијском управом из Ужица, где је десет полицијаца са својим возилима помагало око евакуације.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март