16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Evo kakvo nas vreme očekuje za 1. maj!

Meteorolozi za naredne dane najavljuju lepo i sunčano vreme. Lokalni pljuskovi mogući u planinskim predelima.

Prvomajski praznik proteći će, sudeći po prognozama, uz toplo i sunčano vreme. Temperature će biti neuobičajeno visoke za ovo doba godine, gotovo letnje. Živa u termometru stizaće i do 30. podeoka!

Lepo vreme nastaviće se do 5. maja, a i u tom periodu, mogući su povremeni pljuskovi i kiše u planinskim predelima.

Kako u Republičkom hidrometeorološkom zavodu kažu, ovaj petak će početi oblačnim jutrom, a na istoku još ponegde sa slabom kišom. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo svežije. U planinskim predelima očekuju se ponegde kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab severni vetar. Temperature od 10 do 26 celzijusa.

Prvog dana vikenda biće sunčano i toplije. Ponovo se oblaci, kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom, mogu očekivati u planinskim predelima. U košavskom područu duvaće povremeno i jak vetar. Temperatura će biti od devet do 29 stepeni.

I u nedelju se nastavlja „letnje“ vreme. Jedino su na planinama mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. U košavskom području duvaće jak vetar, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 11 do 18, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Početkom sledeće nedelje, slično vreme, sa temperaturama do 28 celzijusa. Na sreću izletnika, od 1. do 5. maja, biće pretežno sunčano i toplo uz moguće pljuskove i grmljavinu posle podne.

– Temperature će za praznik rada biti znatno iznad prosečnih vrednosti – kaže Branko Bijelić iz RHMZ.

– Živa u termometru stizaće do čak 30. podeoka. Uobičajeno za ovo doba godine su najviše dnevne temperature, recimo u Beogradu, od 21. do 24. podeoka. Moguće je, sudeći po prognozi, očekivati i pojave pljuskova u planinskim pedelima.

Izvor:www.alo.rs
Foto:Miloš Karaklić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla