-1.7 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Evo kako se pravilno jede beli luk!

Beli luk je jedna od najmoćnijih biljaka na svetu, a zbog svojih snažnih lekovitih svojstava u u upotrebi je već hiljadu godina.

U narodu je poznat kao prirodni antibiotik, a da je zaista lekovit, potvrđuju i stručnjaci.

U belom luku se nalazi gotovo stotinu aktivnih hemijskih materija, a među njima i nekoliko antioksidansa – materija koji smanjuju trošenje i opterećenost.

Još nije sasvim jasno kako svi sastavni delovi belog luka deluju u telu, ali zaista deluje kao antibiotik, sredstvo za odčepljivanje disajnih puteva, antikancerogeno i protuupalno, suzbija gljivice i pojedine viruse, rekla je nutricionistkinja Mateja Mrmić za Zadovoljna.hr

Beli luk može da izleči upalu pluća: Uputstvo stručnjaka koliko tačno da pojedete! A znate li šta je čak 100 puta snažnije od antibiotika?

Beli luk svoja lekovita svojstva može zahvaliti moćnom spoju alicinu, kojim se ta biljka brani od napada bakterija i gljivica.

Kako biste na najbolji način iskoristili blagotvorno delovanje belog luka, trebalo bi da ga često i pravilno konzumirate.

Pre konzumacije obavezno ga zgnječite kako biste podtakli enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin.
Svaki dan treba da pojedete najmanje tri češnja belog luka.
Najbolje ga je konzumirati u sirovom stanju.
Ako ga termički obrađujete, neka to bude kratko – ne više od 10 minuta.
Mnogi izbegavaju da jedu beli luk zbog njegovog snažnog mirisa. Važno je znati da je on posedica materija koje sadrže sumpor i koje mu daju lekovita svojstva.
Problem neprijatnog zadaha nakon konzumacije belog luka možete rešiti žvakanjem peršunovog lišća, zrna kafe ili komorača.
Isprobajte i prirodni antibiotik na bazi belog luka protiv kojeg nijedna prehlada nema šanse, a zatim proverite još 5 zdravstvenih problema koje će češnjak izlečiti.

Izvor: visegrad24.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za zastupnika FK zbog utaje poreza

Oglasna Tabla

Haos u čajetinskoj skupštini, umalo tuča, od pretnji do psovanja majke

Oglasna Tabla

Raspust za đake u Užicu produžen za još jednu sedmicu, do 1. marta!

Oglasna Tabla