OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Evo kako će izgledati kovid propusnice za ulazak u kafice i barove

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će za nekoliko dana biti doneta odluka o uvođenju kovid sertifikata, bez kojih neće moći da se uđe u unutrašnji deo ugostiteljskih objekata, pre svega noćnih klubova, barova, kafića i restorana.

– Da bi bilo u skladu sa Ustavom uvešće se prvo u prostorima u kojim ljudi ne moraju da borave, to su noćni klubovi, barovi, kafići i restorani – kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da sertifikati neće biti potrebni za maloprodajne objekte.

Pretpostavlja se da će se na kovid propusnici nalaziti potvrda o vakcinaciji (bilo kojom vakcinom koje su nam dostupne), negativni kovid test ili prisustvo antitela nakon preležane bolesti.

Prof. dr Branisalv Tiodorović rekao je da kovid sertifikat ima za cilj da se da će onima koji su odgovorni i koji su primili vakcinu, kao i oni koji se kontrolišu testovima i koji su preležali bolest, sve u sertifikatu biti pouzdano napisano.

– Propusnice će se koristiti u unutrašnjim delovima noćnih klubova, barova, restorana i kafića – kazao je prof. dr Tiodorović za RTS.

Međutim, prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš istakao je da ovu inicijativu podržava, ali da ona nije dovoljna:

– Podržavam, ali se njom jako malo postiže. Ako se odluka proširi i na događaje, pozorišta, tržne centre, bioskope može imati nekog, pre svega psihološkog, efekta na povećan obim vakcinacije. Međutim, nije dovoljna i imaće jako skroman efekat na smanjenje broja zaraženih, hospitalizovanih i umrlih.

nsuzivo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Malo drugačiji test ličnosti: Koju ste boju prvo uočili na ovoj slici?

Oglasna Tabla

Njen miris jako volimo, a ne znamo koliko je zdrava: Uz ove recepte oprobajte neverovatno lekovitu moć dunje

Oglasna Tabla

Učite decu da ne budu bogata, već srećna: Najbolji savet Minje Subote svim roditeljima

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 19. septembar

Oglasna Tabla

Zlatibor ponovo domaćin turnira ABA2 lige

Oglasna Tabla

Menjaju se oznake na elektronskim uređajima, šta znače nove

Oglasna Tabla

I bakšiš će kroz kasu? Ministarstvo finansija razmišlja da napojnica postane obavezni deo računa

Oglasna Tabla

Detaljan spisak gradova i uputstva: Kako će se od ponedeljka ići u školu

Oglasna Tabla

Ovako se pravilno pripremaju tegle za zimnicu: Zaštitite hranu od propadanja

Oglasna Tabla